Lucie Bílá

Podujatie Trnava

Lucie Bílá TA O MNE - Trnava

Jedinečné turné k novému albumu Ta o mne.

Po viac ako troch rokoch od vydania albumu Hana sa Lucie Bílá vrátila do bratislavského štúdia Littlebeat, aby tu natočila svoj nový štúdiový album Ta o mne. Vyberalo sa z viac ako štyridsiatich pôvodných piesní, z ktorých následne producenti s Lucií pripravili dvadsaťtri demonahrávok, z ktorých sa nakoniec na album dostalo trinásť najlepších.
Prvý singel Protože sa stal rádiovým hitom a na Youtube má dnes už viac ako milión a pol vzhliadnutí. Speváčka predstavila aj klip k singlu Mám ráda život.
Témy albumu sú spracované na priamy podnet Lucie Bílej, a tak je leitmotívom novinky láska vo všetkých možných podobách a radosť zo života, keďže 53-ročná speváčka zažíva veľmi šťastné obdobie. Na rozdiel od Hany sa na novinke Ta o mně rozrástla základná autorská zostava Martin "Maxo" Šrámek, Andrej Hruška a Katarína Knechtová o ďalšie zvučné mená. Jedným z nich je až trikrát zastúpený Marek Ztracený, momentálne jeden z najpopulárnejších českých spevákov a autor úspešných pesničiek aj pre ďalších známych interpretov. Napokon, hneď prvé dva single z albumu Protože a čerstvo zverejnená novinka Mám ráda život sú práve z jeho pera.

"Nový album je naozaj 'vymazlený'. Za dva roky som naspievala 23 pesničiek a z toho 13 tých naj prešlo poslednými úpravami producenta, aranžéra a majstra zvuku Martina "Maxa" Šrámeka a Andreja Hrušku. Vďaka tomu, že pesničky písali moji priatelia a ľudia, ktorí ma poznajú, je album ako moje rozprávanie o tom, na čo myslím, čo mi robí radosť, ale aj čo ma naopak doháňa k šialenstvu," prezradila Lucie Bílá.

"Obzvlášť pesničky od Mareka Ztraceného sú písané mojimi slovami. Stála za tým tona esemesiek i hodín telefonovania, ale predovšetkým Marekov obrovský talent pomenovávať veci pravými menami. Veľkú radosť mám i zo spolupráce s Janou Kirschner, ktorú mám veľmi rada alebo z mladej talentovanej autorky Patricie. Album mi robí radosť, pretože rozpráva o mojom živote. Je to proste album o mne," dodáva speváčka.
Lucie na turné TA O MNE poskladala s kapelou Petra Maláska celkom nový repertoár. K obľúbeným hitom sa tak vôbec po prvýkrát pridajú ďalšie skladby z albumu TA O MNE.

Dvadsaťnásobná držiteľka Českého slávika sa za tridsať rokov svojho umeleckého pôsobenia preslávila všestrannou tvorbou. Spievala v muzikáloch, hrala v úspešných filmoch, vydala mnohé albumy a zožala s nimi veľa prestížnych ocenení. Na Slovensko opäť príde s niečím výnimočným – celkom nové turné s novým albumom. Inšpiráciu naň vraj naberala práve u nás na Slovensku, kde koncertuje a pôsobí čoraz viac. Jej verní fanúšikovia si prídu na svoje a noví poslucháči budú milo prekvapení.

Nenechajte si ujsť túto príležitosť, kedy Lucie Bílá opäť prechádza Českou i Slovenskou republikou, a je k Vám bližšie.

Začiatok podujatia: 15. 3. 2020 18:00:00
Koniec podujatia: 15. 3. 2020 20:00:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia