Ľudový jarmok Pod vŕbičkami

Podujatie Nedožery - Brezany

Ľudový jarmok Pod vŕbičkami

Miestny odbor Matice slovenskej Nedožery-Brezany a Obec Nedožery-Brezany Vás pozývajú na 9. ročník Ľudového jarmoku Pod vŕbičkami, ktorý sa uskutoční 05. augusta 2023 od 11:00 h v areáli Pod vŕbičkami v Nedožeroch-Brezanoch.
Príjemný prírodný areál privíta zručných remeselníkov a ľudových umelcov. Títo majstri pracujú starými technikami z pôvodných materiálov, prípadne staré techniky používajú na novodobé materiály. Môžete sa podučiť u keramikára, ošietkára, drotára, korytára či košikárov a ďalších. Okoštovať budete môcť domáci chlebík či remeselné pivko.
Ak Vám pri potulkách remeslami vyhladne, budú pre Vás pripravené domáce koláče, pagáče či guláš a o smäde tiež nebudete. Pre deti aj dospelých sú nachystané rôzne hry a hádanky, vozenie vo fúriku a drevený kolotoč. Dokonca môžete vyskúšať ako sa dojí krava (aj keď len umelá).
Poobedie tradične spestria programy folkloristov. Tento rok sa predstavia FS Vtáčnik Senior v Prievidze s mladou posilou, FSk Briežok z Jedľových Kostolian, DaFS Dubkáčik z Buzitky a DFS Zornička zo Zvolena.
V prípade nepriaznivého počasia sa jarmok koná v kultúrno-spoločenskej miestnosti obecného úradu.
Všetci ste srdečne vítaní! Vstup na podujatie je voľný. Zmena programu vyhradená!
Podujatie sa koná s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

SOBOTA 5. AUGUSTA 2023 O 11:00

Začiatok podujatia: 05.08.2023
Fotografie
Podobné podujatia