LUNETIC a hosť MC ERIK & IVANA

Podujatie Žiar nad Hronom

LUNETIC a hosť MC ERIK & IVANA

Tour 25 rokov na scéne
Turné turné LUNETIC a hosť MC ERIK & IVANA

Lunetic je česká hudobná skupina. Jej členmi sú Václav Jelínek, David Škach, Martin Kocián a Aleš Lehký. Skupina sa preslávila predovšetkým na konci 90. rokov 20. storočia. Kapelu založili v roku 1995 Martin Kocián a Aleš Lehký. Keď členovia vymýšľali názov pre skupinu, napadlo ich anglické Lunatic (blázni, šialenci). Aby ho trochu počeštili, zmenili toto slovo na Lunetic.
V roku 1998 prišiel veľký zlom, keď si ich všimol producent Stano Šimor. Lunetic začali spievať po česky, napísali hit "Mama" a začali moderovať televíznu hitparádu ESO. Hit "Mama" sa rýchlo uchytil a skupina Lunetic sa dostala na predné priečky českých hitparád. Táto obľuba trvala v rokoch 1998 - 2000, kedy kapela získala tretie miesto na Českom slávikovi. Skupina sa rozpadla v roku 2003. Členovia Lunetic sa dali znovu dohromady v roku 2008. Vydali nový album so všetkými svojimi najväčšími hitmi a DVD so všetkými videoklipmi. V roku 2011 vydali zatiaľ posledný album Na vlnách, ktorý je celý autorský. Producentom je Václav Jelínek.

MC Erik začínal v roku 1989 v skupine MADUAR. V roku 1990 zbieral prvé skúsenosti ako DJ, aby ich potom zužitkoval v produkcii. Tak prišli na svet skladby ako DO IT, I FEEL GOOD alebo ANJEL, ktoré po naspievaní Barbarou Haščákovou v roku 1994 zaznamenali veľký úspech. Po odchode z Maduaru založil Erik s Barbarou úspešné duo MC ERIK & BARBARA
DJ, producent a spevák MC Erik je už takmer 25 rokov súčasťou slovenskej hudobnej scény. Za relatívne krátku dobu svojej existencie predali okolo 250 000 nosičov, vypredali bezpočet koncertných hál, štadiónov a získali radu ocenení v podobe Zlatých a Platinových platní. Nr. 1 hity ako „Do It“, „U Can't Stop“, „I feel Good“, „Summer Nights“, „Anjel“, „Keď príde láska“ v roku 2015 nadviazal spoluprácu so speváčkou Ivanou Poláčkovou, s ktorou v súčasnosti vystupuje na rôznych akciách, prevažne 90´s akciách

Ivana Poláčková:
Medzi jej úspechy patrí víťazstvo v súťaži Slovenskej televízie "Môj najmilší hit" Zúčastnila sa tiež semifinálového kola Eurovízie. Spievala v televíznej show Legendy popu a účinkovala v muzikáli Traja mušketieri.

Začiatok podujatia: 20.10.2023
Fotografie
Podobné podujatia
CITY FEST 2024
Overené podujatieCITY FEST 2024
Park Š. Moysesa, Žiar nad Hronom
SMEJKO A TANCULIENKA: ZABER A MAKAJ
Overené podujatieSMEJKO A TANCULIENKA: ZABER A MAKAJ
SPSA EBG - bývalý Dom kultúry, Žiar nad Hronom
Máj zelený 2024 Banská Bystrica
Overené podujatieMáj zelený 2024 Banská Bystrica
Sásová pri pivárni Pikart, Banská Bystrica
Deň bryndze
Overené podujatieDeň bryndze
Pstruša, Vígľaš
KOLLÁROVCI
Overené podujatieKOLLÁROVCI
MsKS, Revúca
Dni mesta Krupina 2024
Overené podujatieDni mesta Krupina 2024
Amfiteáter Viliama Polónyiho, Krupina