Maľba 2016

Podujatie Bratislava

Originálne diela zástupcov najmladšej generácie slovenských výtvarníkov prináša unikátna expozícia v Galérii Nedbalka. 20 jedinečných umeleckých prejavov finalistov výtvarnej súťaže Maľba pre mladých umelcov – cena Nadácie VÚB boli vybrané medzinárodnou porotou. Výstava je prístupná verejnosti v Galérii Nedbalka v Bratislave do 6.11.2016.

 

Od začiatku októbra majú všetci fanúšikovia moderného umenia príležitosť navštíviť jedinečnú výstavu toho najlepšieho, čo na Slovensku je. Výtvarná súťaž Maľba pre mladých umelcov – cena Nadácie VÚB prináša 20 originálnych obrazov, ktoré vyberala medzinárodná porota z takmer stovky návrhov. Predsedala jej známa francúzska výtvarná teoretička a historička Catherine Gimonnet.

Spolu so známym talianskym maliarom a sochárom Luca Mattim, slovenským maliarom Bohdanom Hostiňákom a kurátorkou Gabrielou Kisovou pripravili unikátnu expozíciu, ktorá dáva návštevníkom možnosť stretnúť sa s jedinečnými maliarskymi prejavmi a polohami maľby zástupcov najmladšej generácie výtvarníkov.

Z diel finalistov súťaže predošlých ročníkov bola tiež zostavená retrospektívna prehliadka víťazných diel „10 rokov Maľby“, ktorú mali možnosť vidieť nielen v Košiciach, Banskej Bystrici či na Bratislavskom hrade, ale aj v prestížnej Gallerie D´Italia v srdci Milána. Do Talianska putovalo 30 obrazov z dielne mladých Slovákov, doterajších víťazov súťaže Maľba – Cena Nadácie VÚB pre mladých umelcov. 

Výstava mladej maľby bude sprístupnená verejnosti v Galérii Nedbalka, Nedbalova 17, Bratislava do 6.11.2016.

 

Fotografie
Podobné podujatia
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
BRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Overené podujatieBRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Incheba Expo Aréna, Bratislava
ESOTERIKA BIOSTYL
Overené podujatieESOTERIKA BIOSTYL
Incheba Expo Aréna, Bratislava
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava