Marián Kľúčik: Robot Operating System

Podujatie Bratislava

Marián Kľúčik: Robot Operating System

Riadenie robota pomocou vývojového prostredia ROS, ktoré vzniklo so zámerom znovupoužiteľnosti open-source riešení. Záujemcov prosíme o registráciu poslaním e-mailu na info@robotika.sk, odkiaľ obdržia ďalšie pokyny (ako si predinštalovať počítač). Akcia sa koná v deň štátneho sviatku, takže sme sa rozhodli ju rozšíriť na časovo rozsiahlejší workshop. Od účastníkov sa očakáva, že se prinesú počítač s OS Linux Ubuntu, verziu Xenial. Workshop bude mať tri časti:
Úvod do ROSu (prezentácia, čo to je, na čo to slúži, členenie, organizácia práce, a pod.)
Inštalácia ROSu a pridružených balíkov - práca s vlastným počítačom podľa inštrukcií
Vytvorenie vlastného balíka ku konkrétnemu robotu (prípadne k simulačnému robotu) - práca s vlastným počítačom podľa inštrukcií, prípadne aj otestovanie na platforme Androver

Marián Kľúčik vyštudoval odbor automatizácia so špecializáciou robotika na FEI STU Bratislava. V súčasnosti pôsobí ako doktorand na Ústave robotiky a kybernetiky FEI STU v Bratislave a vo firme RoboTech Vision. V rámci dizertačnej práce sa venuje vytváraniu nových modulov pre Robotický operačný systém, napríklad modulov na vzdialené i autonómne ovládanie pohybu mobilného robota MRVK-01.

Miesto konania podujatia: Fablab Slovensko, Ilkovičova 8, Bratislava
Vstupenky: http://www.robotika.sk/seminar.php
Dátum začiatku podujatia: 5. Júla 2017 16:00
Dátum ukončenia podujatia: 5. Júla 2017 19:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1496N 17.0736E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Marián Kľúčik: Robot Operating System

Meno organizátora: Fablab Slovensko
Fotografie
Podobné podujatia