Meditácia a jej vplyv na naše zdravie

Podujatie Dolný Kubín

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.sahadzajoga.sk/
Ďalšie podujatia v meste Dolný Kubín
Podrobnejšie informácie: info@sahadzajoga.sk

Aký je rozdiel medzi slobodou a slobodnou vôľou.

Slobodná vôľa znamená, že nám nič nebráni robiť čokoľvek. Neexistujú prekážky, ktoré by nás obmedzovali a bránili nám slobodne robiť to, čo sa nám zapáči. Dokonca nám nič nebude brániť robiť aj nezmysli, lebo slobodná vôľa je považovaná za dôležitú a najvyššiu výsadu človeka. Pri slobodnej vôli však nie sme uchránení od konania hlúpostí a bez prekážok môžeme robiť čo chceme. Môžu to byť aj jasne nesprávne veci a môžu to byť aj veci veľmi jemné, kde sa nám začína strácať hranica toho, čo je a čo nie je správne. Niektorí dokonca považujú za vymoženosť slobodne ničiť samého seba. 
Samozrejme, že v každom prípade nesieme následky svojho konania, teda aj zlého konania, ktoré bolo robené v slobodnej vôli.

Sloboda je však širší pojem, ktorý v sebe obsahuje múdrosť. Slobodný človek nerobí čokoľvek, vlastne ani nemá záujem robiť čokoľvek, čo by si zmyslel. Slobodný človek má dostatok sily a múdrosti aby premohol všetko čo sťahuje a znižuje kvalitu jeho života. Má rozlet a slobodne môže dýchať, je zbavený strachu, nenávisti či závisti. Jeho slobodu nezatieni žiadna chtivosť a mier a tiež slobodu, ktorú v sebe nosí rozdáva okolo seba.

Vyberte si byť slobodní, všetky predpoklady na to sú v každom človeku. Po skúsenosti Sebarealizácie aj pochybnosti začnú strácať svoju nadvládu.

Tešíme sa na vás!

Meno organizátora: Sahadža joga Slovensko
Fotografie
Podobné podujatia