Mesačné svetlo lásky

Podujatie Dolná Krupá

Mesačné svetlo lásky

Svetlo žiariacej luny, záblesk lásky, osudové jazero, nadanie mladého umelca, nesmrteľná hudobná múza, ale i dobrosrdečnosť a pretvárka. Sedem indícií, vďaka ktorým ožije v kaštieli Dolná Krupá príbeh, ktorý pred 215 rokmi odvial čas. Ten rozpovie 27. novembra 2016 scénické predstavenie s názvom Mesačné svetlo lásky.

V tretiu augustovú sobotu sa kaštieľ v Dolnej Krupej vráti do obdobia konca osemnásteho storočia, kedy ho vlastnil gróf Jozef Brunsvik. V roku 1801 pozval do svojho honosného sídla chudobného, ale veľmi nadaného génia Ludwiga van Beethovena. Tento nemecký skladateľ flámskeho pôvodu mal učiť hudbu grófove netere – Jozefínu, Teréziu a Giuliettu. Jednej z nich však Beethovenov pobyt v Dolnej Krupej od počiatku prekáža a voči polohluchému maestrovi hudby vyhotoví zákerný plán. Plán pretvárky a neúprimnej lásky. Svoj zámer mladá slečna bez akýchkoľvek morálnych zábran začína naplno realizovať a postupne získava od Beethovena sľub o napísaní sonáty. Tridsaťročný Ludwig, zaslepený svojimi citmi voči mladej šľachtičnej, dni a týždne presedí za klavírom, až sa mu podarí skomponovať jedinečnú sonátu lásky, Sonátu mesačného svitu.

Odovzdá nakoniec do rúk nevďačnej aristokratky Ludwig van Beethoven svoje dielo a dovolí prefíkanej žiačke vôbec sonátu vypočuť si? Vypláva ukrývané tajomstvo urodzenej slečny na povrch alebo sa jej ho predsa podarí utajiť? Akú úlohu v tomto príbehu zohrá prostoreká slúžka Angela, gróf Jozef Brunsvik a jeho sestra Zuzana?

Odpovede na tieto otázky je možné dozvedieť sa v kaštieli Dolná Krupá v sobotu 27. novembra 2016 o 17:00 h. Divadelne spracovaný príbeh o sonáte č. 14 cis-mol sprostredkujú členovia Divadelnej skupiny teatro ORLUS.

Fotografie
Podobné podujatia
OTEC
Overené podujatieOTEC
Dom kultúry, Trnava
OKNO MÉ LÁSKY
Overené podujatieOKNO MÉ LÁSKY
Amfiteáter Trnava, Trnava
Veletoč
Overené podujatieVeletoč
Dom kultúry, Trnava
Let číslo 124
Overené podujatieLet číslo 124
Kultúrno spoločenské centrum Fontána, Piešťany
HORÚCI JUH
Overené podujatieHORÚCI JUH
Kino Hviezda, Trnava
RITA
Overené podujatieRITA
Empírové divadlo, Hlohovec