Mestské divadlo Trenčín: W. Shakespeare „Veselé paničky Windsorské“

Podujatie Bratislava

Shakespearova klasika ako ste ju nezažili! Príďte sa zabaviť na nestarnúcej klasike s presahom do súčasnosti. Brilantná komédia Veselé paničky Windsorské dokazuje, že príbeh z čias kráľovnej Alžbety by mohol byť pokojne aj epizódou zo súčasnosti – veď stále sú medzi nami povaľači, špekulanti, žiarlivci a záletníci.

Všetko, čo uvidí divák v hre, sa môže stať aj v súčasnosti u nás. Bez zbytočného modernizovania príbehu môže niekto spoznať vo Falstaffovom konaní metódy súčasných politikov, iní zistia, že aj keď sa mení doba, ľudstvo ostáva vo svojej podstate stále rovnaké.

 Predseda Falstaff sa zištne rozhodne získať si priazeň dvoch vysoko postavených dám – Pageovej a Fordovej. Manžel pani Fordovej je veľmi žiarlivý a situáciu rieši vlastnými metódami. Šikovné panie z Windsoru však všetkým dokážu, že ani vysokopostavený človek si nemôže dovoliť čokoľvek a pravda raz vyjde najavo. Nevšedné historizujúce kostýmy pôsobia nadčasovo – pripomínajú nám obdobie, v ktorom bola hra napísaná, no zároveň na nich pozorujeme jasné kontúry súčasnej módy, čo odkazuje na aktuálnosť témy.  

V réžii Mareka Luptáka sa predstaví celkovo 16 hercov z Mestského divadla Trenčín. V hlavných úlohách uvidíte Štefana Richtárecha, Matúša Kvietika, Dianu Minarovičovú, Renátu Rundovú, Zuzanu Mišákovú, Romana Hargaša a mnohých ďalších.

Dĺžka trvania: 105 min

Vstupenky:

  • 16 € … normal
  • 10 € … dôchodcovia, študenti
Meno organizátora: MaxiTicket
Fotografie
Podobné podujatia
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
DOBRÝ DEŇ, PÁN VLK! - DETSKÉ PREDSTAVENIE
Overené podujatieDOBRÝ DEŇ, PÁN VLK! - DETSKÉ PREDSTAVENIE
Stredisko kultúry Vajnorská 21, Bratislava
CYRANO - DIVADELNÁ UDALOSŤ ROKA 2024
Overené podujatieCYRANO - DIVADELNÁ UDALOSŤ ROKA 2024
Dom kultúry Ružinov, Bratislava