ModelCon Trnava 1.2.2020

Podujatie Trnava

ModelCon Trnava 1.2.2020

V Trnave sa bude konať jedinečná akcia svojho druhu na Slovensku. Prídu si tu na svoje modelári, milovníci vojenskej ale aj civilnej techniky, histórie a historickej techniky, hier s miniátúrami, funkčných modelov, ale aj každý čo má rád kreatívne záľuby - ModelCon.
Akcia sa bude konať 1.2.2020 v Trnave v mestskej športovej hale. Vstup pre návštevníkov bude od 9:00 do 16:00. Vyhodnotenie súťaže o najlepšie plastikové modely začne o 15:00. Odprezentujú sa aj modelárske kluby zo Slovenska, Čiech a Maďarska.

Postavili ste si plastikový model? Tak ste súčasťou modelárskej komunity. Zaregistrujte svoj model do súťaže a príďte sa stretnúť s modelármi na ModelCon do Trnavy, účasťou podporíte modelársku komunitu.
Ak aj nie ste aktívny modelár, ModelCon ponúka možnosť príjemne stráveného dňa. Rozmanitý sprievodný program zaujme určite každého a náhodne vybraní návštevníci pri vstupe dostanú prekvapenie od Slovak Air Force Agency.
Záštitu nad akciou prevzalo Mesto Trnava v zastúpení viceprimátorky mesta pani PhDr. Eva Nemčovská, PhD., MPH..
Modely budú hodnotené v 26 kategóriách. Naviac špeciálne ceny udelia Modelplac, IFP Publishing, Klub Jolly Rogers Trnava, Asociácia intelektuálnych športov a Letecké opravovne Trenčín.

Ďalšie ceny udelia partneri ModelConu - mesto Trnava, Airbrushcentrum, M3M, Diorámy a modely, Bílek, KPM Šaľa, Sirahobby a zástupca súťaže Panzer Show.
Jakub "Kubrt" Vilingr z www.modelplac (autor kníh zo série „Průvodce světem plastikového modeláře“) v spolupráci s nakladateľstvom IFP Publishing udelí špeciálnu cenu určenú pre juniorských modelárov.

Špeciálnou cenou Leteckých opravovní Trenčín je VIP návšteva vrtuľníkového krídla Prešov. Počas návštevy bude mať výherca možnosť reálne vyskúšať letecký simulátor vrtuľníka Mi-17 a bude mať k dispozícii statickú ukážku vrtulníku slovenskej armády UH-60M Black Hawk.

Aby mladí modelári mali s čím súťažiť aj na budúci rok, každý súťažiaci v kategóriách žiaci a juniori (ročník 2002 a mladší) dostane od organizátorov model za účasť.
Bezkonkurenčnú ponuku modelov a príslušenstva prinesie takmer 20 predajcov zo Slovenska, Česka a Maďarska.
Kto by nemal rád stolové hry či hry s vojačikmi? S tými najlepšími stolovými a strategickými hrami s miniatúrami vás naučia hrať hráči z Warhammer klubu Přerov. Uvidíte nielen samotnú hru ale ja prehliadku najkrajších miniatúrových armád z ktorých tá najlepšie získa aj špeciálnu cenu. Ako sa takéto miniatúry maľujú metódou rýchlej maľby vám počas dňa predvedie skúsený modelár a hráč.
Ďalšou zaujímavosťou ktorú sme pre vás pripravili je ukážka modelu vrtuľníka Bell 230. Ten je plne funkčný a identický s originálom. Je zhotovený špičkovým funkčným modelárom pánom Hutníkom v mierke 1:3, to znamená, že má na dĺžku cca 3 metre.

V rámci ModelConu bude možnosť vidieť špeciálne upravené kusy vojenskej techniky, prerobené na záchranársku a hasičskú techniku. Túto techniku reálne využíva pri zásahoch Dobrovoľné hasičské združenie Pole.
Z historických kúskov budete mať možnosť vidieť samohybný protiletadlový komplex PLDvK vz. 53/59 “ješterku” pred hlavným vchodom do športovej haly, prípadne ďalšie artefakty v rámci výstavy v interiéri haly.
Na svoje si prídu aj priaznivci moderných technológií. FMK UCM ponúkne možnosť vyskúšať si v digitálnej hernej zóne virtuálnu realitu a vojenský simulátor.
Počas celej akcie nás bude sprevádzať projekcia zaujímavého obsahu na plátne.
Na akcii je zabezpečené občerstvenie a dobrá káva.
Tešíme sa na vašu návštevu a veríme, že si každý z vás na akcii nájde to svoje čo mu spríjemní prvý februárový deň.

Začiatok podujatia: 1. 2. 2020 7:00:00
Koniec podujatia: 1. 2. 2020 16:00:00
Fotografie
Podobné podujatia