Na koho to slovo padne

Podujatie Trnava

Na koho to slovo padne

Pôvodom študentská inscenácia, ktorá nemala v pláne byť viac, než je a predsa svojim hodnotným presahom vyniká a vypredáva sály už celých dvadsaťpäť rokov! V predstavení si podali ruky talent, kvalitný humor aj herecký kumšt. Zmixovali sa a úspešne rozdelili do piatich naturelov. Vytvorili tak jedinečnú pečať charakterov, ktoré nás spoľahlivo rozosmievajú aj nútia zamyslieť sa. Totiž, trpko-smiešne zážitky na javisku sú bezodná téma. Pätica hercov, Marián Miezga a.k.a mafián z Leopoldova, Lukáš Latinák v roli národovca z Repkoviec, Juraj Kemka alias urečnený bonzák so zápalom močového mechúra, Vladimír Kobielsky sťa Urodzený aristokrat a Róbert Jakab ako Intelektuál, dodáva predstaveniu šťavu, istú dramatiku, vhľad, ale aj nadhľad.

Hra napísaná koncom búrlivých šesťdesiatych rokov a na Slovensku skúšaná „len“ ako ročníková práca koncom deväťdesiatych, si v sebe nesie terapeutickú dávku humoru, ale aj dômyselnú kritiku ľudských vlastností, ktoré dokáže vyplaviť iba moc. V predstavení sa presúva zbraň ako obdoba sily od jednej postavy k druhej a v polke hry sa začne skloňovať aj kľúč, čo je znamením slobody. Unikátne divadelné predstavenie križuje krajinou, aby potešilo svoje publikum v každom kúte Slovenska. Doprajte si vo svojom meste dupľu kvalitnej a nadčasovej témy z prostredia protiatómového krytu a privítajte herecké kvinteto, ktoré sa svojim divákom úctivo poklonilo už päťstokrát! Vitajte na predstavení Na koho to slovo padne.

Autorom divadelnej hry je maďarský spisovateľ, dramaturg a dramatik Gábor Görgey. Na režisérsku stoličku zasadol Peter Mankovecký. Dramaturgicky sa pod inscenáciu podpísal Peter Pavlac. O scénu a kostýmy sa postarala Tatiana Šulíková. V hlavných úlohách sa predstavia Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky. Predstavenie si pod krídla vzalo Divadlo Astorka Korzo´90. Za ten čas precestovalo svet a s úspechom ho uviedli v USA, Austrálii, Maďarsku či vo Francúzsku.

19:00

Začiatok podujatia: 05.02.2024
Fotografie
Podobné podujatia
HORÚCI JUH
Overené podujatieHORÚCI JUH
Kino Hviezda, Trnava
OTEC
Overené podujatieOTEC
Dom kultúry, Trnava
OKNO MÉ LÁSKY
Overené podujatieOKNO MÉ LÁSKY
Amfiteáter Trnava, Trnava
Veletoč
Overené podujatieVeletoč
Dom kultúry, Trnava
HORÚCI JUH
Overené podujatieHORÚCI JUH
Kino Hviezda, Trnava