NA SRDCI MI HRAJ !

Podujatie Rimavská Sobota

NA SRDCI MI HRAJ !

Hudobný príbeh nesmrteľného bohéma Karola Duchoňa ako ste ho ešte nepočuli v Rimavskej Sobote, 21. 1. 2024 o 19.00 hod. v Dome kultúry.

Pravdivý príbeh ožije krásnou hudbou a výbornými činohernými výkonmi v réžii Karola Vosátka. Najväčšie hity v podaní Karola Csina a Martina Gyimesiho ako Zem pamätá, V slovenských dolinách, Smútok krásnych dievčat, Čardáš dvoch sŕdc, Pieseň o decembri, Na srdci mi hraj, Cítim, Tancujem s tebou rád, Elena, Hrám hrám, Primášovo srdce, Dievča z Budmeríc, Mám ťa rád, Mám ľudí rád, Šiel, šiel, S úsmevom a....to si necháme ako prekvapenie. Predaj vstupeniek v Kine ORBIS a online.

Zažite Karola Duchoňa od výhry až po prehru. Od jeho najväčšej slávy po strmý pád. Príbeh zachytáva životnú dráhu tohto muža, od bezstarostnej mladosti cez bohémsky život až po tragický a smutný koniec. Ponecháva otázku v pozadí, či sa nedalo „zachrániť“ túto legendu, či si dostatočne vážime skutočné talenty a osobnosti. Či dokážeme vnímať nemý krik zdanlivo úspešného, bezprostredného človeka milujúceho život. Či za jeho ľahkosťou dokážeme rozoznať strach a potrebu obyčajnej pomoci.

Tento príbeh nebude len mapovaním úspechov vynikajúceho umelca v podobe jeho najväčších hitov, ale najmä potreba vnímania toho druhého „ja“, a to život obyčajného človeka. Dovolíme divákom vojsť do duše tohto nášho velikána až do špiku jeho intimity, odkryť pozlátku šoubiznisu, vzostupy, pády, úspechy a neúspechy. No za všetkým tým musíme ukázať jeho túžbu nikdy sa nevzdať a precítiť naplno chuť života. Lebo ako sa hovorí... „Žiť je umením života“.

Hrajú:

Karol: Martin Gyimesi / Karol Csino
Duchoň: Dušan Cinkota Anjel: Peter Trník / Cyril Žolnír Mužské postavy: Michal Spielmann, Michal Rosík, Rado Konečný a Michal Kalafut

Ženské postavy: Eva Sakálová, Katka Ivanková, Jana Balzar Lieskovská a Gabriela Csinová

Predstavenie je pre divákov do 8 rokov NEPRÍSTUPNÉ!

Predstavenie trvá 2 hodiny a 30 minút vrátane 20 minútovej prestávky

21,00 €

o 19:00


Fotografie
Podobné podujatia
Alžbeta Báthory – muzikál
Overené podujatieAlžbeta Báthory – muzikál
Dom kultúry , Rimavská Sobota
muzikál KUBO - Rimavská Sobota
Overené podujatiemuzikál KUBO - Rimavská Sobota
Dom kultúry , Rimavská Sobota
KOLLÁROVCI – leto tour 2024
Overené podujatieKOLLÁROVCI – leto tour 2024
Amfiteáter, Rimavská Sobota
MIRO JAROŠ – letný koncert
Overené podujatieMIRO JAROŠ – letný koncert
Amfiteáter, Rimavská Sobota
40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Overené podujatie40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Dom kultúry , Rimavská Sobota
Deň bryndze
Overené podujatieDeň bryndze
Pstruša, Vígľaš