Náš TRH

Podujatie Kravany nad Dunajom

Náš TRH

"naše TRHy", sú miestom, kam si prídete nakúpiť, stretnúť a spoznať nových ľudí, tráviť čas pri dobrom jedle, pití a v príjemnej spoločnosti. Trhy sa riadia spoločným kódexom, ktorý je postavený na hodnotách a princípoch medzinárodného hnutia Slow Food a spravuje ho komunita, zdieľajúca rovnaké hodnoty a pravidlá. Prostredníctvom týchto trhov spoznáte drobných roľníkov, rodinné farmy a remeselných výrobcov, ochutnáte výnimočné špeciality a odnesiete si nejeden zážitok navyše.
Obec Kravany nad Dunajom v spolupráci s našim konvíviom, ale predovšetkým s farmármi a remeselnými výrobcami potravín, prevažne z regiónu pripravuje prvý trh tohto druhu v regióne Podunajska s ambíciou ašpirovať na prestížny medzinárodný štatút Slow Food Trhov Zeme.
A naše TRHy (Mi piacaink) olyan hely, ahova Önök bevásárolni, találkozni ismerkedni jönnek, kellemes társaságban elidőzni egy jó étel, ital mellett. Piacaink közös kódex szerint működnek, amely a Slow Food nemzetközi mozgalom értékei és elvei alapján működik, melyet egy egyforma értékeket és szabályokat valló közösség igazgat. Piacaink által ismerhetik meg a kis földműveseket, családi farmokat és kézműveseket, és kivételes különlegességeket kóstolhatnak meg, ezen felül pedig néhány élményt is hazavihetnek.
Karva község társaságunkkal, de főként a régió farmereivel és kézműves élelmiszergyártóival együttműködve, az első ilyen fajta vásárt szervezi a Dunamente régiójában, ezzel is törekedni kíván a presztizzsel bíró Slow Food Trhov Zeme (Föld Slow Food Vásárai) nemzetközi statútum elérésére.

SOBOTA O 9:00 – 15:00


Fotografie
Podobné podujatia