No Friends on a Powder Day - Freeridecamp.sk

Podujatie Nová Lesná

No Friends on a Powder Day - Freeridecamp.sk

Druhý z trojice kempov NO FRIENDS ON A POWDER DAY sme dizajnovali pre pokročilých lyžiarov, ktorí už majú skúsenosti s lyžovaním vo voľnom teréne. To, čo však hľadajú je posilnenie lyžiarskeho sebavedomia a istoty v rôznych druhoch snehu a terénu. V kontexte bezpečnosti v horách sa snažia o zodpovedný prístup voči svojmu okoliu aj voči sebe samému.

Prečo sa staneš hrdinom svojho dňa?
Pretože nájdeš nový rozmer jazdy vo voľnom teréne prostredníctvom zdokonalenia:

- techniky lyžovania na strmých zjazdovkách,
- techniky lyžovania vo voľnom teréne, v žľaboch a kuloároch,
- schopnosti nájsť bezpečnú a pravidelnú líniu,
- technických a taktických schopnosti jazdy,
- bezpečnosti pohybu v horskom a lavínovom teréne.

Čo Vás čaká na No friends on a powder day?
Profesionálny inštruktor lyžovania zdokonalí Vašu techniku jazdy. Zameria sa na zlepšenie technických a taktických schopností mimo upravených zjazdoviek. V snehu, ktorý ustavične mení zloženie a hĺbku Vás naučí adaptovať techniku lyžovania a zvládnuť jeho nástrahy.

Horský vodca sa zameria na taktiku jazdy v žľaboch, kuloároch. Naučí Vás ako sledovať terén, vyhodnocovať nástrahy a stanoviť si svoju líniu. Ukáže Vám bezpečný pohyb v lavínovom teréne, ako predchádzať lavínam a ako riešiť núdzové situácie - všetko na úrovni nášho lavínového kurzu BASIC.

Večer sa stretneme na prednáškach, kde preberieme teóriu k praxi dalšieho dňa. Podrobne vyhodnotíme videozáznamy, aby ste videli, v čom ste silní a uvedomili si i slabé stránky. Teóriu lavín si názorne ukážeme na systéme Safety Academy Mountain 3D, ktorý získal cenu ISPO Award Gold Winner 2015/2016 v kategórii lavínovej bezpečnosti na svetovej výstave OutDoor Show vo Friedrichshafene.

Lyžovať budeme v terénoch Lomnického sedla a Chopku, ktoré sú v dosahu lanoviek. Občas nám však malý výšľap, umožní lepší zjazd a otvorí možnosti pre výuku.

Počas kempu No friends on a powder day budete mať možnosť testovať freeride lyže K2 a lavínové vybavenie BCA.

Miesto konania podujatia: Michal Gerčák - horský vodca, Slavkovská 525, Nová Lesná
Vstupenky: http://horsky-vodca.com/obchod/freeride-kemp-no-friends/?utm_source=fcb&utm_campaign=FC+No+friends&utm_medium=fcb+event
Dátum začiatku podujatia: 17. Februára 2017 18:30
Dátum ukončenia podujatia: 19. Februára 2017 15:00
Pravdepodobné súradnice: 49.1231N 20.2601E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia No Friends on a Powder Day - Freeridecamp.sk

Fotografie
Podobné podujatia