Noc UX dizajnu

Podujatie Bratislava

Noc UX dizajnu

Už 8. Noc v tomto roku! :)
Venovať sa budeme téme UX dizajn, ktorú by nemal ignorovať žiadny správca akejkoľvek webovej stránky.

Používateľská skúsenosť (UX - user experience) na webe je rozhodujúcim faktorom toho, či človek na stránke zotrvá alebo odíde. Cieľom je vyvolať v návštevníkovi po návšteve webu pozitívnu skúsenosť a zjednodušiť mu hľadanie informácií, či objednávku tovaru.
Väčšina návštevníkov sa rozhodne v priebehu niekoľkých sekúnd, či zostane na vašich stránkach alebo stlačí tlačidlo "späť" aby hľadali niečo, čo im vyhovuje viac.

Na Noci dostanete tipy a rady, vďaka ktorým sa naučíte ako skúmať správanie vašich používateľov, či ktoré prvky by z UX hľadiska na webe nemali chýbať.

Program:
19.00 Jana Melišová, ui42 - “Spoznaj svojho používateľa”
Jana Melišová sa venuje použiteľnosti webových aplikácií už viac ako 15 rokov a momentálne pôsobí ako UX CEO v ui42. Pilierom jej práce je zmyslupná funkčnosť rôznych foriem online riešení, ich dobrá použiteľnosť s orientáciou na skutočného používateľa a efektívny grafický dizajn. Je autorom riešení mnohých UX projektov pre veľkých slovenských i zahraničných klientov. Prednáša a školí pracovníkov na online oddeleniach väčších firiem a UX prednáša aj na Fakulte informatiky a informačných technológiií STU. Na Noci vám prezradí, prečo je kľúčové aby ste poznali svojho používateľa rovnako dobre ako svojho kamaráta, ako robiť používateľský prieskum či zadefinovanie persóny.

19.40 Kristína Malíková, Lighting Beetle - “Ako na landing page, z ktorej váš zákazník zaručene neodíde”
Krístína Malíková, ktorá pôsobí na pozícii UX designer v štúdiu Lighting Beetle. Venuje používateľským výskumom, dátovej analytike, vytváraniu UX stratégií a wireframingu. Ako sama hovorí, snaží sa tvoriť digitálne produkty, ktoré nielen pekne vyzerajú, ale jednoducho sa používajú. Vo svojej kariére si prešla rôznymi startup projektmi, eGov, e-commerce, ERP/CRM softvermi a skúsenosti má aj s vytváraním prezentačných webov.

Prestávka

20.40 Oliver Meres, 2FRESH- “Ako na zrozumiteľný web”
Oliver Meres, copywriter a content strategist, ktorý svoju lásku k slovám pestuje v marketingu a dizajne. S vyštudovanou literatúrou začínal na voľnej nohe ako prekladateľ, lektor a redaktor, aby nakoniec zakotvil v copywritingu a content marketingu, ktorým sa venuje už niekoľko rokov. V súčasnosti pracuje na zrozumiteľnosti a použiteľnosti klientských projektov v 2FRESH SK a má za sebou veľa úspešných digitálnych produktov.. Na Noci vám o povie viac o vzťahu contentu k UX v jeho prednáške "Ako na zrozumiteľný web".

Miesto konania podujatia: KC Dunaj, Nedbalova 3, Bratislava
Vstupenky: http://bticket.sk/noc-ux-dizajnu
Dátum začiatku podujatia: 15. Júna 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 15. Júna 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1452N 17.1102E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Noc UX dizajnu

Fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava