Nové divadlo : Kúpalisko

Podujatie Banská Bystrica

Nové divadlo : Kúpalisko

Satirický psychotriler Báry Kubátovej

Hýbateľ, Som Hýbateľ. Potrebujete ma a ja potrebujem vás. Keby som neexistoval, vaše životy by boli fádne a nudné. Keby som neexistoval, nikto z vás by nespoznal rozkoš a túžbu. Som Hýbateľ. Tvorím vaše sny. Ak si ma dobre pozriete, zistíte, že bezo mňa by naozaj neexistovalo nič. Som vaše šťastie. Som vaša láska. Som celý váš život, ktorý by bol bezo mňa na hovno. Hýbateľ. Hýbateľ! Nehľadajte ma, som stále s vami.

Prvá premiéra Nového divadla v réžii Šimona Spišáka. Satirický, nepatetický, otvorený, krutý pohľad na odvekú tému mužsko-ženských vzťahov.
Obraz toho, čo z nás všetkých robí „biologická chémia“ medzi mužom a ženou. Súčasné „čakanie na Godota“. Detailný obraz nás všetkých pod lupou pravdy. Mladí, drzí tvorcovia úprimne vysvetlia, kto sú, sme, ste, budú, budeme a budete. Vysvetľujú odveký genderový vzorec. Sociálnu konštrukciu, ktorej korene sú v skutočnosti, že kultúra a spoločnosť pôsobia na mužov a ženy rozdielne, čo vedie k sociálnym rozdielom v ich správaní, očakávaní či postojoch. Inými slovami ľudské pohlavie ako biologická danosť slúži ako základ, na ktorom sa mužská a ženská kategória vytvárajú… Na Kúpalisku Nového divadla stratíte všetky romantické ilúzie a pocítite temnú priťažlivosť živočíšnej vášne…
A ešte čosi. Pokúsime sa definovať mieru lásky, oddanosti a prispôsobivosti, ktorá zo svojbytného jedinca urobí „handrovú bábiku“ v rukách iných či spoločnosti.

Vstupné : 5/3 eur

Miesto konania podujatia: Záhrada - Centrum nezávislej kultúry, Námestie SNP 16, Banská Bystrica
Dátum začiatku podujatia: 8. Februára 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 8. Februára 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7363N 19.1438E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Nové divadlo : Kúpalisko

Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
Sen každej ženy
Overené podujatieSen každej ženy
Dom kultúry, Brezno
Otec
Overené podujatieOtec
Dom kultúry Podborová, Zvolen
Deti doby
Overené podujatieDeti doby
Mestské kultúrne stredisko, Veľký Krtíš