Odomknite s nami hrad

Podujatie Strečno

Odomknite s nami hrad

Slávnostné otvorenie letnej turistickej sezóny na hrade Strečno sa uskutoční na hrade i v podhradí 1. mája 2017 v čase od 9.00 do 18.00 h.
Na návštevníkov čakajú inscenované prehliadky hradu s divadelným stvárnením života Žofie Bosniakovej a Fraňa Vešeléniho. Skupina historického šermu Wagus na hlavnom nádvorí hradu predvedie šermiarske súboje i dobové tance, ktoré si môžu vyskúšať aj samotní návštevníci. Ochutnávku stredovekej kuchyne a ukážky zbraní s možnosťou lukostreľby pre deti i dospelých si pripravila skupina historického šermu Cech Terra de Selinan. V rámci cezhraničnej spolupráce a udržateľnosti projektu „Ślemień a Strečno na spoločnej ceste cez minulosť do budúcnosti“ vystúpi popoludní v amfiteátri na stredovekej PASEKE pod hradom mladá poľská kapela Wiewióra Band. Okrem nich sa predstavia aj deti zo žilinského DFS Lieska, napríklad s tancom Na chleba robiť treba, s ktorým postúpili na súťažnej prehliadke detských folklórnych súborov Vítanie jari v Žiline. Najmenšie deti zo súboru zatancujú Ženilo sa motovidlo, Tanec na lúke, Na frajerov, staršie deti ukážu tance a spevy z Myjavska, z Liptova, tanec Na vojaka, Svadba z Fačkova, Zo Zamutova.
Sprievodnou aktivitou podujatia bude aj tento raz možnosť povoziť deti na drevenom kolotoči či predaj domáceho chleba a remeselných výrobkov.

http://www.muzeum.sk/?obj=hrad&ix=hs_pvm

Miesto konania podujatia: Strečno Castle, Hradna 1, Strečno
Vstupenky: http://pmza.sk/
Dátum začiatku podujatia: 1. Mája 2017 09:00
Dátum ukončenia podujatia: 1. Mája 2017 18:00
Pravdepodobné súradnice: 49.1769N 18.8628E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Odomknite s nami hrad

Fotografie
Podobné podujatia