PAVOL HAMMEL A SKUPINA PRÚDY - 60 ROKOV NA SCÉNE

Podujatie Pezinok

PAVOL HAMMEL A SKUPINA PRÚDY - 60 ROKOV NA SCÉNE

V roku 2024 oslávi slovenská legenda PRÚDY neuveriteľné 60 ročné pôsobenie na hudobnej scéne. Počas tohto obdobia vzniklo nepreberné množstvo hitov, hudobných albumov a odohrali sa stovky koncertov doma a v zahraničí. V skupine sa vystriedala takmer celá slovenská hudobnícka elita. Kĺúčovými osobami boli aj textári, najmä dvaja spolužiaci. Hammelov spolužiak z Gymnázia Boris Filan a spolužiak Mariána Vargu z Konzervatória Kamil Peteraj.
Prelomovým počinom a významným medzníkom v kariére kapely bol legendárny album Zvoňte zvonky z roku 1969. O rok neskôr prichádza do kapely gitarista František Griglák a ešte v decembri znie z rádií veľký hit Prúdov - Medulienka, ktorého spoluautorom je práve on. Prúdy fungujú dodnes ako viac - menej voľné zoskupenie hudobníkov a niektorých projektov piliera kapely - Pavla Hammela. Pri príležitosti výročia vychádza reedícia LP a CD vo vydavateľstve Opus - Pavol Hammel a Prúdy z roku 1970. Skupina PRÚDY vystúpi na koncertnom turné v roku 2024 v tejto zostave: Pavol Hammel - spev, gitara, František Griglák - gitara, Anton Jaro - basgitara, Igor Teo Skovay - bicie a Peter Preložník - klávesy

"...čo k tomu dodať" hovorí Pavol Hammel, "všetci sa tešíme a zahráme výber toho najlepšieho čo skupina vytvorila a nahrala za celý čas svojej existencie... Zvoňte zvonky, Koče plné ruží, Medulienka, Princezná zlatovláska,Nepoviem ti dovidenia, Podnájom, Mladosť,Dnes už viem, Učiteľka tanca, Cirkus Leto,Kamalásky ..."

20:00

Začiatok podujatia: 29.07.2024
Fotografie
Podobné podujatia