Pavol Seriš: Samko Tále / Ypsalon 2017

Podujatie Trnava

Pavol Seriš: Samko Tále / Ypsalon 2017

Pozývame vás na divadelné predstavenie, ktoré sa koná v rámci festivalu Ypsalon 2017 / festival spisovateľov.

VSTUPENKY /
pre držiteľov festivalovej permanentky / 2 €
základné / 5 €

REZERVÁCIE /
Kapacita sály je len 60 miest, odporúčame si preto rezervovať miesta vopred. Stačí nám napísať e-mail na adresu rezervacie(zavináč)malyberlin.sk. Následne vám zašleme potvrdenie o rezervácii. Ak by sme vám však neodpovedali ani do dvoch dní, je možné, že váš e-mail nebol doručený, odporúčame preto napísať znova.

====================

SAMKO TÁLE /
Komediálna monodráma o tom, čo všetko nenávidíme, je dramatizáciou slávnej slovenskej novely spisovateľky Daniely Kapitáňovej „Kniha o cintoríne“.

„Za mňa sa nik nemusí hanbiť, lebo ja veľmi viem, že čo a ako a čo. Lebo ja mám veľmi inteligenciu. Lebo ja nie som žiadny debil, lebo mňa si ľudia vážia.” Samko Tále je prostý človek. Odhaľuje naše potlačované obavy a predsudky voči všetkému „inému“, ktoré v nás stále driemu. Aké sú hlboké? Naozaj sa snažíme porozumieť svetu, alebo pohodlne skĺzneme do všeobjímajúcej nenávisti?

autor: Daniela Kapitáňová
dramatizácia: Monika Pulišová, Pavol Seriš
scéna a kostýmy: Daša Krištofovičová
réžia: Monika Pulišová
hrá: Pavol Seriš

====================

PAVOL SERIŠ /
Narodil sa 23. apríla 1986 v Trenčíne. Tri dni nato explodovala atómová elektráreň v Černobyle a uvoľnený rádioaktívny mrak malého Pavla dôkladne ožiaril. Vďaka ožiareniu začal rozprávať v troch mesiacoch a v štyroch rokoch chytil vo Váhu vlastnými rukami šťuku.

Po základnej škole na Hodžovej ulici sa bez pomoci známostí rodičov dostal na trenčianske Gymnázium Ľudovíta Štúra. O panictvo prišiel ako väčšina stredoškolákov: na chate. Po maturite študoval anglický a nórsky jazyk na Filozofickej fakulte Masarykovej univerzity v Brne. Počas štúdia jazykov veľa cestoval, začal sa venovať divadlu a v decembri 2006 založil spolu s Jurajom Hubinským autorské divadelné zoskupenie Neandrtal Teatr (dnes S+H).

Po vyštudovaní Filozofickej fakulty v roku 2010 bol prijatý do Ateliéru klaunská scénická a filmová tvorba na Janáčkovej akademii múzických umění v Brne. Po absolvovaní ateliéru v júni 2013 pokračoval na JAMU v doktorskom štúdiu.

Žije autorským divadlom, v ktorom mieša stand-up comedy, fyzické divadlo, absurdný humor, pantomímu či tanec. Zaujíma sa najmä o žáner komédie jedného herca. Venuje sa aj kreslenému humoru či krátkym filmom. Nemá rád horčicu.

=========

ORGANIZÁTOR: OZ Publikum.sk
PARTNER: Kníhkupectvo AF Trnava, kaviareň Thalmeiner, Nádvorie, Zelený kríček
MEDIÁLNI PARTNERI: trnava-live.sk, Trnavský Hlas, MY Trnavské noviny, Trnavské Rádio, Knižná revue a Medzi knihami.

Podujatie z verejných zdrojov podporili hlavný partner Fond na podporu umenia a Mesto Trnava. Festival podporila aj Nadácia ZSE.

Miesto konania podujatia: Zelený kríček, Štefániková 24, Trnava
Dátum začiatku podujatia: 26. Novembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 26. Novembra 2017 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.3813N 17.5841E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Pavol Seriš: Samko Tále / Ypsalon 2017

Meno organizátora: Malý Berlín
Fotografie
Podobné podujatia
HORÚCI JUH
Overené podujatieHORÚCI JUH
Kino Hviezda, Trnava
OTEC
Overené podujatieOTEC
Dom kultúry, Trnava
OKNO MÉ LÁSKY
Overené podujatieOKNO MÉ LÁSKY
Amfiteáter Trnava, Trnava
Veletoč
Overené podujatieVeletoč
Dom kultúry, Trnava