PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry

Podujatie Poprad

PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry
Pridať do môjho kalendára
Auto Moto podujatia, Športové podujatia
Ďalšie podujatia v meste Poprad

PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry

Jedna z najstarších automobilových súťaží na území Slovenskej republiky Rallye Tatry napíše koncom jari príbeh jubilejného päťdesiateho ročníka!
50. PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry sa uskutoční posledný májový víkend v termíne 25. – 27. mája 2023 s tradičným centrom v Poprade.
VSTUPNÉ:
Na tohtoročný jubilejný ročník bola stanovená pre divákov jednotná cena vstupenky vo výške 5 euro. Zakúpením vstupeniek podporíte rally pod Tatrami.
Predpredaj vstupeniek sa neuskutoční, vstupenky zakúpite iba na mieste pred vstupmi do diváckych priestorov na rýchlostných skúškach a pri vstupe do servisnej zóny. Pozor! Platí sa za každú navštívenú RS a servisnú zónu samostatne.
Výber vstupného sa uskutoční po celú dobu rally v areáli servisnej zóny na letisku Poprad-Tatry, shakedowne v blízkosti Šuňavy a všetkých rýchlostných skúškach vrátane mestskej okruhovej RZ v Poprade. Servisný areál bude umiestnený po celý čas rally opäť v priestoroch letiska Poprad-Tatry. Zadarmo bude vstup na piatkový slavnostný štart vrátane popoludňajšej autogramiády (26. mája) a sobotňajší cieľ (27. mája) pred OC Forum na Námestí sv. Egídia v Poprade.
Vďaka vstupenkám sa môžete dostať do všetkých nasledujúcich diváckych priestorov: Piatok 26. mája: servisná zóna letiska Poprad-Tatry, shakedown Šuňava, RS 1, 2. Sobota 27. mája: servisná zóna letiska Poprad-Tatry, RS 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
Zóny na sledovanie: shakedown Šuňava (divácke miesta), slávnostný štart a cieľ na Námestí sv. Egídia pred OC Forum (vstup zdarma) – mestský nočný okruh Poprad (divácke miesta) – rýchlostné skúšky Poprad, Vikartovce, Liptovská Teplička, Spišské Bystré (divácke miesta) – servisné parkovisko letisko Poprad-Tatry.
Diváci sa nesmú v žiadnom prípade pohybovať v zakázaných priestoroch pri trati RS! Prosím dbajte všetky pokyny usporiadateľov na rýchlostných skúškach, dodržujte bezpečnostné pravidlá a tak svojim správaním prispejte k úspešnému priebehu rally.
Popradská rally patrí každoročne k jednému z vrcholov slovenskej sezóny v rally. 50. PETROLTRANS Slovakia Rally Tatry je v tomto roku zaradená pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federacie FIA opäť do seriálu Zóny strednej Európy v rally (CEZ) vrátane zónového šampionátu historických automobilov (CEZ H) a pravidelnosti rally historických automobilov (CEZ R). Ďalším významným zápočtom sú Medzinárodné Majstrovstvá Slovenskej republiky v rally (MMSR), Majstrovstvá Slovenskej republiky v rally (MSR), Majstrovská Slovenska v rally historických vozidiel (MSR RHA), Rally Legend (RL), Rallyškola (RŠ) a Slovenská trofej pravidelnosti rally historických automobilov (STRHP). Zaujímavé súboje o sekundy na rýchlostných skúškach sa očakávajú aj v pohárovom súboji, v Tatrách sa pôjde Slovenský Rally Pohár (SRP), Regionálny Rally Pohár (RRP) a Motorsport Rally Cup (MRC).

25. 5. O 14:00 – 27. 5. O 18:00


Fotografie
Podobné podujatia