Piesne srdca

Podujatie Fiľakovo

Piesne srdca

Arménske, židovské a slovenské piesne spracované v etno-jazzovom štýle

Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove pozýva milovníkov hudby na koncert speváčky a klaviristky arménskeho pôvodu Karin Sarkisjan v doprovode huslistu Ľubomíra Šama.
Karin Sarkisjan je rodáčka z arménskeho Jerevanu, predstavuje unikát na slovenskej hudobnej scéne svojou brilantnou kombináciou klavírnej hry a jedinečného vokálneho prejavu. Okrem toho sa Karin s obľubou venuje aranžovaniu ľudových piesní pre rôzne nástrojové obsadenia, ako aj zborových skladieb (o. i. Ave Maria, ktorú v premiére uviedol Slovenský filharmonický zbor). Karin je vyhľadávanou umelkyňou pre iné hudobné zoskupenia a tak hosťuje na koncertoch skupín Balkanansambel, Bashavel, Pressburger Klezmer Band (na ktorého CD Tsvantsik Yorn sa predstavila), Shum Davar, Pacora trio a Kaschauer Klezmer Band. Venuje sa taktiež scénickej hudbe (spolupráca so Slovenským národným divadlom, s Martinským komorným divadlom a iné). Karin sa predstavila ako jedna z hviezd veľkých klezmerových festivalov Ľvove a Petrohrade, kde jej interpretáciu jidiš piesní vysoko ocenili.

Ľubomír Šamo je multižánrovým huslistom, ktorého charakterizuje farebnosť založená na pestrej kombinácii zvukových efektov. Interpretuje a tvorí prevažne hudbu, ktorá vychádza z jazzových koreňov. Na jednom pódiu sa ocitol po boku Jozefa “Doda” Šošoku, Petra Lipu, AMC Tria, niekoľko rokov hral vo formácii Monty Waters & Ľubo Šamo Quintet. V súčasnosti sa realizuje aj vo vlastnej zostave Ľubo Šamo Project, ktorá sa predstavila na našich aj zahraničných jazzových festivaloch. Po boku Karin Sarkisjan prináša do inak výrazne etnickej hudby aj iné žánrové vplyvy.

Dĺžka podujatia: 60 minút

4,00 €

o 18:00

Začiatok podujatia: 25.04.2024
Fotografie
Podobné podujatia
Deň bryndze
Overené podujatieDeň bryndze
Pstruša, Vígľaš
KOLLÁROVCI
Overené podujatieKOLLÁROVCI
MsKS, Revúca
Dni mesta Krupina 2024
Overené podujatieDni mesta Krupina 2024
Amfiteáter Viliama Polónyiho, Krupina
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Aula SZU, Banská Bystrica
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Overené podujatieHELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica