Plochodrážny víkend s Martinom Vaculíkom

Podujatie Žarnovica

Plochodrážny víkend s Martinom Vaculíkom

Žarnovická plochá dráha si pripomína v tomto roku veľké jubileum. 70 rokov je dosť už aj v ľudskom živote, nie to ešte v športovom. A práve toto výročie budeme v Žarnovici oslavovať 29. a hlavne 30. júla.

Speedway Club Žarnovica, ktorý rozbehol žarnovickú plochú dráhu v roku 2011 na plné obrátky, organizuje v sobotu 29. júla významné podujatie – Majstrovstvá Európy juniorov – semifinále. Na dráhe sa predstavia najmladšie a zároveň najväčšie nádeje plochej dráhy z celej Európy. Na druhý deň potom čaká Žarnovicu už spomínaná oslava jubilea. V tomto čase prebiehajú prípravy na podujatie a sprievodné akcie v plnom prúde. Spoluorganizátorom podujatia bude mesto Žarnovica. Dnes ešte nepoznáme štartovnú listinu, no už teraz vieme, že bude obsahovať meno historicky najlepšieho slovenského plochodrážnika – Martina Vaculíka. Tiež je predbežne sľúbený štart jedného z bývalých účastníkov Grand Prix, ktorého meno je veľmi dobre známe aj fanúšikom v Žarnovici. O tom, ale neskôr.

Fanúšikov budú čakať atraktívne jazdy v päticiach, či veľké finále na šesť kôl, ale aj vložené preteky na 125 ccm, kde by sa mala predstaviť až trojica domácich nádejí. K tomu treba pripočítať bohatý sprievodný program, ktorý sa tak trochu bude niesť v retro duchu, keďže si budeme pripomínať bohatú históriu tohto športu v našom meste. Tiež sa pripravuje aj výstava fotografií mapujúcich 70 rokov plochej dráhy. O ďalších sprievodných akciách budeme informovať postupne. Fanúšikovia sa už teraz majú na čo tešiť.
Čo asi každého zaujíma je vstupné. To bude na sobotu vo výške 10 eur hlavná tribúna (bez zliav), 7 eur nová tribúna a ovál a 5 eur zľavnené vstupenky. Vstupenky budú v predaji iba v deň pretekov.

Na nedeľné preteky bude vstupné 15 eur na hlavnú tribúnu (bez zliav), 10 eur na novú tribúnu a ovál a 7 eur zľavnené vstupenky (študenti, dôchodcovia). Na hlavnú tribúnu budú miestenky.

15:00

Začiatok podujatia: 29.07.2023
Koniec podujatia: 30.07.2023
Fotografie
Podobné podujatia