Pochod pre zdravie s UsmievAnkou pre deti z MŠ

Podujatie Trebišov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Podujatia pre deti
Ďalšie podujatia v meste Trebišov

Pochod pre zdravie s UsmievAnkou pre deti z MŠ

Mesto Trebišov a materské školy v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti sa po tretíkrát zapájajú do kampane „Pochod pre zdravie“. Pochodom zároveň trebišovské deti spolu rodičmi a učiteľmi materských škôl a elokovaných pracovísk oslávia aj Deň materských škôl.

Účastníci (deti materských škôl, rodičia a pedagógovia) podujatia, ktoré sa uskutoční utorok 15. októbra 2019, vyštartujú spred svojej MŠ o 15.30 h a prídu na parkovisko k budove Športovej haly v Trebišove, kde ich oficiálne privíta primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár spolu s vedúcou odd. školstva MsÚ Trebišov Mgr. Danicou Gajdošovou.

Pri príležitosti Dňa materských škôl mesto Trebišov, ako zriaďovateľ týchto škôl, v spolupráci s pozvaným hosťom pre deti pripravuje od 16.00 h interaktívny pesničkový program, v ktorom najmenších zabaví obľúbená UsmievAnka. Všetcispolu  si zaspievajú hymnu MŠ, ktorou podporia význam a poslanie týchto školských inštitúcií.

Pochodom pre zdravie sa materské školy zapájajú do výzvy Slovenského výboru Svetovej organizácie pre predškolskú výchovu, z iniciatívy ktorého vzišla myšlienka usporiadať Deň materských škôl na Slovensku.    

Významným medzníkom v dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku sa stal dátum 4. november 1829. V tento deň vznikla a bola založená prvá detská opatrovňa na území Slovenska v Banskej Bystrici. Jej zakladateľkou bola grófka Mária Terézia Brunswická. Česť a vďaka patrí tejto grófke za to, že vystihla špecifikum didaktiky materskej školy už v jej počiatkoch: „Tieto malé deti tak vyučujú, že ani nevedia, že sa učili, a celý čas trávia tak, že si myslia, že sa len hrali.“

Fotografie
Podobné podujatia
1. Letný GEMER FEST 2024
Overené podujatie1. Letný GEMER FEST 2024
Futbalový štadión, Rožňava
ŠÍRAVA DEŤOM 2024
Overené podujatieŠÍRAVA DEŤOM 2024
Amfiteáter Lúč - Zemplínska Šírava, Vinné