Podroháčske folklórne slávnosti 2016

Podujatie Zuberec

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Slávnosti, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Zuberec

Podroháčske folklórne slávnosti 2016

Oravské folklórne leto vyvrcholí 41. ročníkom Podroháčskych folklórnych slávností v Zuberci 5. – 7. augusta 2016. Tri dni na poľane Brestová budú patriť oravskému sviatku folklóru, na ktorom vystúpi viac ako 1500 účinkujúcich zo Slovenska a zo zahraničia.

Podroháčske folklórne slávnosti sú koncipované ako trojdňový medzinárodný folklórny festival, ktorého základ tvorí prezentácia ľudovej kultúry. Tento rok prídu na slávnosti pozdraviť a program slávností obohatiť aj folkloristi zo susedného Poľska a Česka, ale aj z Chorvátska, Bulharska, Turecka a z Írska.
Neďaleko prírodného amfiteátra na Brestovej, v areáli Múzea oravskej dediny, sa počas slávností koná sprievodné podujatie pod názvom „Oravský tradičný jarmok oživených remesiel“. Na jarmoku sa prezentujú ľudoví výrobcovia zo Slovenska aj zo zahraničia so svojimi výrobkami. Podujatie organizované počas vrcholiacej letnej turistickej sezóny veľkou mierou prispieva k oživeniu tradičnej ľudovej výroby a k vzbudeniu záujmu návštevníkov o tradičné výrobky.

Fotografie
Podobné podujatia
Stavanie mája
Stavanie mája
Námestie SNP, Rajec
MÓDNY NÁVRHÁR 2024
Overené podujatieMÓDNY NÁVRHÁR 2024
Dom kultúry A. Hlinku, Ružomberok