Porsche Boy a Wen - East Side Sound Tour

Podujatie Košice

Porsche Boy a Wen - East Side Sound Tour

Porsche Boy a Wen hviezdia na streamovacích službách aj pódiách
Porsche Boy a Wen vyrážajú na turné EAST SIDE SOUND TOUR. Minulý rok vydali track „mhm“, z ktorého sa stal virál. Bola to len predzvesť ich spoločného projektu, ktorý nasledoval. Na svete je už 7-trackové EP, kde okrem spomínaného hitu je aj skladba s názvom „O čom?“, v ktorej sa ako jediný hosť objavil Samey. Ďalšou je „Lowkey“, ktorá spoločne s vydaním projektu na streamy dostala aj oficiálny videoklip. Naživo si ich priaznivci budú môcť vypočuť na koncerte v Kasárňach/Kulturparku 5. mája 2023 o 20:00 hod.

Porsche Boy zo Sobraniec si získal meno vďaka tracku „Stanko Lobotka“, inšpirovaný slovenským futbalovým reprezentantom. Keď sme pri Porscheho bangroch, netreba zabudnúť na spoluprácu s producentom Dalybom. „Blinky Blinky sa stali virálnou záležitosťou. Sú to skladby, ktoré keď zaznejú na koncertoch, dostávajú ľudí do varu. Košické publikum si ich vypýta, keby ich náhodou nezaradili na svoj playlist. Z video platformy YouTube už dobre poznáte aj novinku „Dni“.
Porsche Boy je predstaviteľom novej školy, takzvaného new schoolu. Jeho tracky sa stretli s veľkým odporom dlhoročných rapových priaznivcov, ale prerazil a novú generáciu zaujal, o čom svedčia milióny pozretí a počutí na streamovacích službách. Po svojom prvom EP „Peniažky“, úspech zožal aj debutový album „Z domu preč“, v ktorom mixuje rap s prvkami iných žánrov, ako sú house, garage alebo techno. Ďalší z reprezentantov labelu Weloveverysimple WEN z Michaloviec sa do povedomia dostal hitmi „Para Siempre“, „Mono De Luxe“, „No Offence“ či „B. Blanco“, Napriek mladému veku dokázal, že vie spraviť hit. Za sebou má spolupráce s menami ako Saul, Shimmi, Taomi, Duch atď.

Wenovi patrila pozornosť už v roku 2020, keď vydal hneď dva väčšie projekty „LA BOHÉME“ a „WHEN?“. Oba albumy priniesli na streamovacie siete svieži, koherentný a rozpoznateľný zvuk, postavený na trapových beatoch v pomalších tempách. V tendencii vzďaľovať sa bežnému rapovému svetu plynule pokračuje aj jeho najnovšie EP „Tiene svetla 1: Chapter 1“, zložené zo štyroch skladieb a jedného remixu. Krátky projekt prezentuje Wenov zvuk ako experimentujúce ponášanie sa na súčasný trap.

Vstupné: 10 €

20:00

Začiatok podujatia: 05.05.2023
Fotografie
Podobné podujatia