POSLEDNÁ ARISTOKRATKA

Podujatie Ružomberok

POSLEDNÁ ARISTOKRATKA

Eurokino uvádza:

Film sa odohráva v jeseni v rokoch 1996 - 1997, kedy je Františkovi Kostkovi, vďaka svojim šľachtickým predkom, navrátený zámok Kostka, ktorý bol v reštitúcii.

Rodený Newyorčan Frank s dcérou Mariou a temperamentnou, ale srdečnou ženou Vivien podniknú na tento novonadobudnutý zámok Kostka výlet. Ich predstavy o zámku a Čechách, kde nikdy neboli, sú tak idealizované a romantické, že už samotný stret s českou realitou prinesie veľa zábavných situácií.

Čerství aristokrati poznajú niekdajšiu vlasť a zámocký život len z dávneho rozprávania príbuzných, a preto ich miestne pomery a česká realita mierne zaskočia. Zámok nájdu v stave pozvoľného rozkladu a mimo akéhokoľvek spoločenského diania. Jedinými stálymi obyvateľmi Kostky sú kastelán Josef, gazdiná pani Tichá a hypochondrický údržbár Krása. Kým personál postupne precitá z mátožného spánku porevolučných deväťdesiatych rokov, Frank s rodinou stoja pred ťažkou voľbou -  predať rodinné sídlo a vrátiť sa do Ameriky, alebo sa pokúsiť zámok Kostka zachrániť? Film vznikol podľa rovnomenného bestselleru Evžena Bočka.

Časy premietania:
Sobota 26.10.2019 o 17:30 hod.
Nedeľa 27.10.2019 o 20:00 hod.
Pondelok 28.10.2019 o 19:00 hod.

Lístky si môžete v predpredaji zakúpiť v Informačnom centre Ružomberok a v pokladni kina. ONLINE PREDAJ TU

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.