POVIEM VÁM AKÝ BOL FREDDIE MERCURY - PETER FREESTONE

Podujatie Bratislava

POVIEM VÁM AKÝ BOL FREDDIE MERCURY - PETER FREESTONE

POVIEM VÁM AKÝ BOL FREDDIE MERCURY
PETER FREESTONE Osobný asistent Freddieho Mercuryho 1971 1991

Vzácna návšteva znova po roku zavíta do Domu kultúry Cultus Ružinov 9.apríla 2024 a 10.apríla do Domu odborov v Žiline. Ikonického speváka ešte ironickejšej hudobnej skupiny QUEEN FREDDIEHO MERCURYHO nám najosobnejšie predstaví vo svojom rozprávaní jeho osobný asistent v rokoch 1971 až do Freddieho smrti v roku 1991, kedy ho na smrteľnej posteli držal ako svojho osobného priateľa za ruku.

PETER zaspomína v osobnej i profesnej rovine na svojho „šéfa“ . Peter Freestone stál po boku Freddieho Mercuryho dlhých dvanásť rokov, počas ktorých spoločne zažili veselé i tragické momenty. Na túto pozíciu asistenta sa presunul po ponuke od Freddieho, ktorú dostal ako garderobier Kráľovského baletu v Londýne. Na začiatku bola táto kariéra iba ako biznis, ale postupom času sa vykryštalizovala na hlboké priateľstvo so skupinou QUEEN, špeciálne s Freddiem. Peter so sebou privezie ukázať množstvo fotografií z jeho osobného archívu ktoré zatiaľ nikde neukazoval, porozpráva i o natáčaní oscarového filmu BOHEMIAN RHAPSODY, kde pôsobil ako pravá ruka režiséra Bryana Singera. Prinášame vám stretnutie s čašníkom, śéfkuchárom, komorníkom, asistentom, tajomníkom a opatrovateľom detí, pričom Freddie Mercury bolo to opatrované dieťa. Peter sám povedal: „ Moja práca pre Freddieho Mercuryho skončila až tri mesiace po jeho smrti a trvalo mi niekoľko rokov, kým sa mi podarilo vrátiť naspäť do ďalšieho života“.

Program bude v češtine moderovať a na pódiu i s hudobnou skupinou zahrá a zaspieva niekoľko hitov ikonickej skupiny QUEEN Milan Devinne. Milan je český spevák s nemeckými koreňmi, príležitostný herec a jeden z producentov tejto show. Je to jediný Čech, ktorý sa objavil vo filme BOHEMIAN RHAPSODY po boku Ramiho Maleka a Alana Lecheho. Milan Devinne je držiteľ ocenenia za celosvetový projekt proti AIDS – TINANIC FREDDIE AIDS.
Po koncerte bude možné zakúpiť si knihu VE SPRÁVNY ČAS NA SPRÁVNOM MIESTE autora Petra FREESTONA /v českom jazyku/ kde autor opisuje život s Freddiem. V prípade záujmu bude možné získať na mieste i osobné venovanie autora priamo do knihy.

19:00

Začiatok podujatia: 09.04.2024
Fotografie
Podobné podujatia