Príbehy z Trenčína: Šašo Porro

Podujatie Trenčín

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Kultúra, Podujatia pre deti
Web podujatia:
www.trencin.sk
Web organizátora:
www.trencin.sk
Ďalšie podujatia v meste Trenčín
Podrobnejšie informácie: kic@trencin.sk

Chôdza po lane či tanec na zvislej stene, dobová poľovačka aj cigánske tance, živé kone i ohňové efekty sľubuje tretie pokračovanie nočného open air podujatia Príbehy z Trenčína.

Cesta príbehom sa začne v prvý prázdninový deň, v piatok 1. júla pri altánku v Mestskom parku o 21.00 h. Legenda predstaví pomerne neznámu postavu z Trenčianskeho hradu – šaša Porra. Príbeh jeho lásky k cigánskej akrobatke Jolanke sa bude odvíjať na 11 javiskách v centre mesta, predstavia sa desiatky profesionálnych aj amatérskych umelcov.

Najväčšiu časť programu obstará špičkový slovenský súbor, špecializovaný na  nový cirkus, zoskupenie Cirkus-kus. Divákov určite zaujmú javiská, kde sa účinkujúci budú vznášať nad zemou, prechádzať po lane, či tancovať na zvislej stene. Skupina Hector predvedie originálnu dobovú poľovačku, súbor Rom z Podskalky zavedie divákov do prostredia cigánskej tancovačky.

Trenčiansky región budú zastupovať účinkujúci zo skupiny historickej hudby Musica Poetica, tanečnice Campanillas, ale napríklad aj kone a vozy z ranča Santána a freerunisti Born to Trick. Úlohy šaša Porra sa zhostí Adrián Ohrádka.

 Príbeh lásky vyjde, rovnako ako minulý rok, aj v knižnej podobe. Autorom útlej knižočky Porro – hradný šašo je Vlado Kulíšek, vychádza s krásnymi ilustráciami Jozefa Vydrnáka. Diváci si ju môžu zakúpiť v Kultúrno-informačnom centre, ale aj tesne pred predstavením na Mierovom námestí v Trenčíne.

Meno organizátora: Mesto Trenčín, Agentúra Kvart
Fotografie
Podobné podujatia
PETER LIPA & BAND
Overené podujatiePETER LIPA & BAND
KKC Hviezda, Trenčín
Lash and Grey
Overené podujatieLash and Grey
KKC Hviezda, Trenčín
Gympelrock
Overené podujatieGympelrock
KKC Hviezda, Trenčín
Festival Hudba pod hradom - Husľový koncert
Overené podujatieFestival Hudba pod hradom - Husľový koncert
refektár Piaristického gymnázia, Trenčín
SMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Overené podujatieSMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Posádkový klub - ODA, Trenčín