Prírodné staviteľstvo a architektúra reality - (Petr Skořepa)

Podujatie Bratislava

Prírodné staviteľstvo a architektúra reality - (Petr Skořepa)

Prírodné staviteľstvo a architektúra reality - prednáška (Petr Skořepa Cz)


MIlí priatelia,
srdečene vás pozývame na výnimočnú prednášku s Petrom Skořepom na tému "Prírodné staviteľstvo a architektúra reality", ktorá sa uskutoční v Centre Svet možností.

Témy prednášky:
1. Prírodné staviteľstvo
2. Prírodný život a bývanie v súčasnosti
3. Prírodná a prirodzená budúcnosť
4. Nové vízie, ktoré sú možno budúcnosťou našej evolúcie.


Prírodné staviteľstvo
Prednáška pre všetkých, ktorí si chcú zlepšiť vnútornú klímu hlinenými omietkami alebo postaviť zdravý dom alebo ich zaujímajú sťahovateľné domy a jurty. Budeme sa venovať výhodám a nevýhodám stavebných a izolačných materiálov, tvarov stavieb. Povieme si prečo postaviť slamený domček, nízkoenergetický, pasívny, aktívny alebo sťahovateľný dom.
Ísť cestou prírodnej múdrosti. Menší zdravý aktívny dom obklopený záhradou nás lieči, prebúdza k životu a spolupráci s prírodou a okolitou komunitou. Tento prepojený prírodný a sociálny priestor nás živý, prináša duševné a telesné zdravie, vzdelávanie pre nás a naše deti a zároveň šetrí našu prácu a energiu. Príroda je náš domov, preto sa cítime príjemne obklopení prírodnými materiálmi a záhradou.
Aktívny prístup k stavbe vlastného zdravého domu prináša liečenie nás samotných a pochopenie súvislostí vzájomnej spolupráce. „Zasaď strom, postav dom“ prináša úplne iný zážitok, osobný rozvoj aj celkový význam.


Prírodný život a bývanie v súčasnosti
Táto téma je veľmi aktuálna a keďže nám prichádza každý týždeň niekoľko dotazov tohto typu, rozhodli sme sa ponúknuť aj k tomuto naše skúsenosti. Ak vás zaujíma prisťahovalectvo z mesta na vidiek (nová vlna tzv. eko-osád, alternatívne vzdelávanie, nový urbanizmus, práce) jeho ekologické a psychologické prínosy a riziká (problémy s vodou, odpadom, prístupom ľudí z mesta versus dedinská úprimná duša, začlenenie do miestnych komunít, zmena prístupu k potrebám energií atď.) pre jednotlivcov aj región alebo čo konkrétne robí Eko-osada OZ v tomto smere, toto je seminár pre vás.
Ak budete dostatočne zvedaví, dozviete sa ako žijeme v Eko-osade, prečo sme prišli práve na Myjavu, aké boli naše motivácie či ako odbúravame/meníme naše mestské zmýšľanie/motivácie (ambície, ziskuchtivosť, zhon, stresové správanie atď.).


Prírodná a prirodzená budúcnosť
Spolu preberieme možné riešenia pre našu budúcnosť – šírenie konštruktívnych myšlienok, prebúdzanie aktivity jedincov aj skupín, ukázanie, čo ide a čo nie – v našom prípade organizovanie kurzov a seminárov zameraných na zdravé bývanie a osobný rozvoj ústiacich do vzniku Živej školy (www.zivaskola.eu).
Predstavíme vám naše jednotlivé kurzy a lektorov a hlavne aktuálny jedinečný projekt Živej školy, ktorý nám vzniká priamo pod rukami. J
Ak hľadáte možnosť uplatnenia v tejto oblasti, máme niekoľko pracovných pozícií, ktoré môžu byť splnením predstáv ľudí, ktorí sa chcú nielen rozvíjať, ale tiež potrebujú materiálny základ pre ich „cestu“ von.
Pripravte si čo najviac otázok, dobrú náladu a už teraz sa tešíme na stretnutie s vami, kde dáme spoločne hlavy dokopy.


Nové vízie, ktoré sú možno budúcnosťou našej evolúcie.
Ekovesnice – Oáza Života – komunitné miesto pre všetky vekové a sociálne skupiny.
Aktívna kultúra – staro-nový vzájomne prepojený ekonomický, vzdelávací a sociálny sebestačný systém na princípe dobro-voľníctva ako alternatíva zdola. Budujeme spoločne Oázu života – komunitný priestor pre všetky vekové a sociálne skupiny za účelom predávania skúseností medzi sebou, pri remeselných a iných aktívnych činnostiach. Centrum pre rodinu a remeslá. Pridajte sa alebo príďte a zažite. Sdílené dílny - možnost pro všechny využít naše prostory, nářadí a materiál a přijet si k nám vyrobit vlastní poličku, stůl, postel nebo dokonce celý dům jako stavebnici - SLAMAFLEX.


Po prednáške nasleduje diskusia k uvedenej téme.


Prednášku povedie
Petr Skořepa
Zakladatel a hlavní lektor školy přírodního stavitelství, přední český odborník na stavby z přírodních materiálů, převážně ze slámy, dřeva a hlíny, vede kurzy „Přírodní stavitelství“, „Hliněné omítky“, „Cesta soběstačnosti“, a "Návrh vlastního domu". Rád využívá různé možnosti a staví z místních přírodních a recyklovatelných zdrojů kvalitní aktivní obydlí, které svou hodnotou a energetickou náročností předčí dnešní moderní výtavbu a životností a odolností se jí vyrovnají. Používá moderní i málem zapomenuté staré techniky stavění, využívá stále funkční fyzikální zákony na větrání, klimatizaci a vytápění.


Propaguje nové vize, které jsou možná budoucností naší evoluce.
Živá škola s osadou (Aktivní kultura) je staro-nový vzájemně propojený ekonomický, vzdělávací a sociální soběstačný systém na principu dobro-volnictví jako alternativa zdola. Budujeme společně Oázu života – komunitní místo pro všechny věkové a sociální skupiny za účelem předávání si zkušenosti mezi sebou, při řemeslných a jiných aktivních činnostech. Centrum pro rodinu a řemesla. Přidejte se nebo přijeďte zažít. Mapa Oázy Života pomáhá vytvářet lokální sociální sítě vzájemné pomoci.


Video rozhovor:
http://tn.nova.cz/clanek/vikend/vikend-jak-zit-sobestacne.html
Viacej info:
http://www.ekovesnice.cz/


Dátum a čas: 21.3.2017 o 18.00 hod.


Miesto: Centrum Svet možností, Tehelná 25, Bratislava

V našich priestoroch sa prezúvame - k dispozícii sú papučky, alebo si prineste vlastné prezuvky. Ďakujeme :)



Vstupné: 15,-€
(po zaregistrovaní vám zašleme platobné podmienky na zaplatenie vstupného)


Organizačné info: 0908 741 211 - Andrejka, Centrum Svet možností



REGISTRÁCIA: Po zaregistrovaní dostanete potvrdzovací e-mail.
http://www.svetmoznosti.sk/prednasky-seminare/prirodne-stavitelstvo-architektura-reality-prednaska-petr-skorepa-cz

Miesto konania podujatia: Centrum Svet možností, Tehelná 25, Bratislava
Vstupenky: http://www.svetmoznosti.sk/prednasky-seminare/prirodne-stavitelstvo-architektura-reality-prednaska-petr-skorepa-cz
Dátum začiatku podujatia: 21. Marca 2018 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 21. Marca 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1642N 17.1277E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Prírodné staviteľstvo a architektúra reality - (Petr Skořepa)

Meno organizátora: Centrum Svet možností
Fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava