Projekt Dieťa, diagnóza Rodič

Podujatie Trenčín

Projekt Dieťa, diagnóza Rodič

Rodičmi sa nerodíme, stávame sa nimi. Je náročné byť mamou a otcom? Čo ako rodičia od seba a svojich detí očakávame? Čo od nás najviac potrebujú naše deti? Nakoľko sa necháme ovplyvňovať rôznymi teóriami, výchovnými štýlmi, odporúčaniami, stratégiami, sociálnymi sieťami? Prečo a do akej miery hráme rodičovskú olympiádu a budujeme projekt Dieťa? Ako máme dosiahnuť, aby sme pri výchove nezabudli na seba? Nakoľko ešte veríme vlastnej intuícii a sme schopní sledovať potreby našich detí? Nakoľko sme vnímaví voči ich špecifickým potrebám? Ako rozlíšime, že naše dieťa môže byť iné? Ako sa nám žije vo svete zameranom na výkon a dokonalosť?

S psychologičkami Hanou Celušákovou a Máriou Kopčíkovou sa porozprávame o výzvach a neistotách v rodičovstve. O všetkých otázkach, na ktoré je možno teraz až príliš veľa „správnych“ odpovedí, aby sme sa v nich vedeli zorientovať. Budeme hovoriť o rodičovstve vo veku informačných technológií, ale aj v čase, keď sa norma stáva čoraz užšou, veľa detí získava rôzne „dys“. Budeme hovoriť o deťoch, ktoré nezapadajú do tabuliek a o tom, ako sa žije ich rodičom.

Vstup je voľný. Projekt Choices, ktorého je podujatie súčasťou, podporuje Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Za pomoc ďakujeme Klubu Lúč a inzertnému a informačnému týždenníku Pardon. Moderátorom podujatia je Ivan Ježík.

Viac o našich hosťoch:

Hana Celušáková je klinická psychologička a psychoterapeutka. Pracovala ako najprv v Psychiatrickej nemocnici P. Pinela v Pezinku a od roku 2006 je v Centre pre rodinu Kvapka. Zameriava sa najmä na podporu rodičovských kompetencií nastávajúcich rodičov, psychoterapeuticky sa venuje ženám v témach súvisiacich s reprodukčným zdravím a rodičovstvom. Od roku 2015 pracuje ako súčasť tímu Akademického centra pre výskum autizmu pri Lekárskej fakulte UK.

Mária Kopčíková je psychologička, lektorka a laktačná poradkyňa. Pracovala v CPPPaP s deťmi a ich rodičmi, posledných 8 rokov sa venuje klientom v rámci Centra pre rodinu Kvapka v Bratislave. V roku 2001 ukončila výcvik Psychoterapie zameranej na človeka a prístup nedirektívnej práce sa snaží uplatňovať v práci s dospelými i detskými klientmi. Verí, že každý z nás má svoju cestu a niekedy potrebuje nájsť a posilniť zdroje pri jej hľadaní. Od roku 2010 je aj súčasťou redakčného tímu www.rodinka.sk.

Miesto konania podujatia: Klub Lúč, Kniežaťa Pribinu 3, Trenčín
Dátum začiatku podujatia: 11. Apríla 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 11. Apríla 2017 19:30
Pravdepodobné súradnice: 48.8955N 18.0392E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Projekt Dieťa, diagnóza Rodič

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatie"Život na zdravej nohe"
"U Ančulky" Plaváreň Sunny Martin, Martin
Cestou necestou - prednášky
Overené podujatieCestou necestou - prednášky
Kasárne Kulturpark, Košice
Godzone konferencia 2024 - Spolu
Overené podujatieGodzone konferencia 2024 - Spolu
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica