PUSTÝ HRAD - SVETELNÝ SIGNÁL SPOJÍ HRADY POPRI HRONE

Podujatie Zvolen

PUSTÝ HRAD - SVETELNÝ SIGNÁL SPOJÍ HRADY POPRI HRONE
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Koncerty
Ďalšie podujatia v meste Zvolen

PUSTÝ HRAD - SVETELNÝ SIGNÁL SPOJÍ HRADY POPRI HRONE

👀VIDIA SA HRADY AJ DNES?👀 Poďte to s nami zistiť! 🔦🔦🔦
Hrady Pohronskej hradnej cesty boli v minulosti medzi sebou VO VIZUÁLNOM SPOJENÍ. Tvorili strážnu a signalizačnú sústavu, ktorej úlohou bola ochrana stredoslovenských banských miest pred tureckým nebezpečenstvom. Prostredníctvom 🔥ohňových signálov🔥 sa týmto spôsobom informovali o blížiacom sa nepriateľovi. Na každú z vybraných lokalít sa vyberie jedna výprava, aby overila, či uvidí svetelný signál z minimálne jedného ďalšieho hradu.
📍Do akcie sú zapojené hrady REVIŠTE, ŠÁŠOV, PUSTÝ HRAD, PEŤUŠA, ŽAKÝL a TEPLICA. Pridá sa k nám aj Vartovka KRUPINA, ZVOLENSKÝ ZÁMOK (bez účasti verejnosti), kaštieľ v ZOLNEJ a výnimočne aj vrch SITNO.
Novinkou tohto ročníka je aj zapojenie vartovky na banskobystrickom Urpíne. Preveríme tak, či je vo vizuálnom spojení so zvolenským Pustým hradom.
🌙🌙🌙Svetelný SIGNÁL VYŠLEME o 18:00 z každého stanoviska. Nebudeme však zakladať ohne, 🔦použijeme REFLEKTORY, či silné BATERKY a ČELOVKY🔦. Ak ste zvedaví, ako to dopadne a máte odvahu na ľahkú túru aj vo večerných hodinách, pridajte sa k nám. Určite si nezabudnite čelovku či silnú baterku, je možné, že aj vaše svetlo doputuje na vedľajší hrad.
📍Z PUSTÉHO HRADU budeme sledovať svetelný signál na ZVOLENSKOM ZÁMKU, na hrade ŽAKÝL, na zaniknutom hrade PEŤUŠA a na kaštieli v ZOLNEJ. Navyše preveríme vizuálne spojenie s URPÍNSKOU VARTOVKOU.
💡💡💡Stretneme sa o 17:15 na Parkovisku pod Pustým hradom (Pod Haputkou). Účasť na podujatí je bezplatná.
Ak sa rozhodnete akcie zúčastniť, prihláste sa ideálne potvrdením svojej účasti na tomto podujatí (výstup je na vlastnú zodpovednosť).
V prípade, že situácia alebo počasie nebude umožňovať podujatie zorganizovať, budeme vás o tom informovať. Aktuálne informácie budeme uverejňovať na facebookovom profile @Pohronská hradná cesta a profile @Central Slovakia.
👉 POZOR, ak budete počas tohto výnimočného výstupu POSTOVAŤ FOTKY Z AKCIE na Instagram, označujte svoje príspevky/storky/videá 🔦#pohronskahradnacesta a 🔦#svetelnysignal a zapojíte sa tak do SÚŤAŽE o hodnotné CENY. Víťazov vyžrebujeme v pondelok 27.3.
Počas výstupu môžete dokonca obdržať HRADNÝ PAS S MAPOU, kam môžete zbierať kresby hradov a dozvedieť sa pár zaujímavých pikošiek. Tak neváhajte a pridajte sa k nám! 🙂
Tešíme sa na Vás!💚
Tím Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko
Začiatok podujatia: 22.03.2023
Fotografie
Podobné podujatia
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen
DÚHALKA
Overené podujatieDÚHALKA
Dom kultúry Podborová, Zvolen
SMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Overené podujatieSMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Dom kultúry Podborová, Zvolen
Deň bryndze
Overené podujatieDeň bryndze
Pstruša, Vígľaš
KOLLÁROVCI
Overené podujatieKOLLÁROVCI
MsKS, Revúca