Remeslá na Kysuciach

Podujatie Nová Bystrica

Remeslá na Kysuciach
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti, Remeslá, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Nová Bystrica

Remeslá na Kysuciach

Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Čadci pripravilo na nedeľu 11. júna 2023 podujatie Remeslá na Kysuciach.
Návštevníci Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke budú mať počas celého dňa možnosť vidieť ľudových remeselníkov pri práci a tvorbe. Zároveň budú svoje výrobky aj predávať, a tak si môžu odniesť originálny kúsok domov. Poslaním pripravovaného podujatia je zvýšiť záujem o záujmovú umeleckú činnosť. Zachovávať tradičné remeselné techniky a odovzdať skúsenosti ľudových remeselníkov nášho kraja novej generácii.
Okrem remeselníkov sa návštevníkom odprezentujú aj študenti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Čadci, ktorí si pripravili zaujímavý program. Tešiť sa môžu na prezentáciu odborov kuchár, cukrár, kaderník či kozmetičky.
Nedeľný výlet si návštevníci môžu spríjemniť jazdou na Historickej lesnej úvraťovej železnici, alebo si pozrieť výstavy Hlávka do krásy odetá, Vlaky s vôňou dreva a Výstavu beskydských výtvarníkov.
Tešíme sa n a vás.

NEDEĽA O 10:00 – 15:30


Fotografie
Podobné podujatia