RozpravkovaCesta Žilina

Podujatie Žilina

RozpravkovaCesta Žilina

RozpravkovaCesta 2.6.2023 v Martine, 3.6.2023 v Žiline, 4.6.2023 v Bratislave, príďte spolu s nami prežiť #CaroKrasne rozprávky.
Aj vaše #Deti majú zmätok v tom, aký je pôvod rôznych rozprávok, ktoré poznajú napríklad z produkcie Disney? Snehulienku a 7 sedem trpaslíkov veru Disney nevymyslel. A mnoho ďalších sveto známych pochádza z rôznych krajín a sú pôvodom ľudovými rozprávkami daných krajín. Ako napríklad Snehulienka, ktorá pochádza najpravdepodobnejšie z Talianska a kúskom si ju privlastňujú aj francúzi či nemci.
Vysvetlíme a ukážeme si okrem Snehulienky aj na rôznych iných rozprávkach ich pôvod a význam. Poznáte pôvod napríklad Perníkovej chalúpky, alebo z kadiaľ sa nabrali jednorožce, či čo to vám porozpráva o slovanských rozprávkach aj potulný rozprávkár Slovien Miroslav. No a bez Harryho Pottera by to nebolo to práve vončo, takže pre veľkáčov majú pripravený test vedomostí o tomto najväčšom príbehu o čarodejníkoch, priamo bytosti z tohto príbehu. Tí najlepší budú aj patrične odmenení.
A prídu aj sovičky a poľovníci a budeme hľadať talenty v streľbe.
Pozývame vás na jeden z našich najkrajších benefičných programov #RozpravkovaCesta, kde vám predstavíme rôzne rozprávkové bytosti a ich pôvod.
Tento krát už v troch mestách: v Martine, v Žiline a v Bratislave v krásnych mestských lesoch, pretože úplne najlepšie miesto práve pre tento program je les svojím rozprávkovým prostredím.
Deťom priblížime rozprávky a ich význam v rôznych krajinách počas cesty rozprávkovým lesom.
Na konci cesty objavia šťastný koniec (znovu tie vedomosti :0), pretože vedomosti robia náš život šťastným) a najkrajšie rozprávkové knihy #OdDetiPreDeti zo súťaže #NasaKnihaRozpravok a benefičné #DielnickyPreDeticky.
Je pripravená aj tombola pre všetky deti, ktoré prejdu v rozprávkových maskách touto rozprávkovou cestou.
Deti napríklad uvidia aj najväčšie #PlysoveSrdce na svete vyskladané z plyšových hračiek z rôznych rozprávok, či jednu z najväčších zbierok našich rekordných medailí, kedže sme viacnásobný #SlovenskyRekordman.
UDALOSTI:
Bratislava https://fb.me/e/TDPpO7xe
Žilina https://fb.me/e/389I4n7e2
Martin https://fb.me/e/3Ds0AfnvU
Prosím pomôžte nám zdielať info medzi vašich priateľov, do vašich MŠ a ZŠ. Úprimne chceme investovať peniaze radšej do vašich detí a nie do platenej reklamy na FB a insta. #DAKUJEMe
Cieľom tohto benefičného programu je ale vyzbierať čo najviac finančných darov pre projekt #KnihyPreZazracneDeti (knižnice umiestnené v čakárňach na detských oddeleniach v nemocniciach). Preto sú aj #DielnickyPreDeticky u nás platené-benefičné (5,-eur/ks alebo 10,-eur/ks) a máme aj aký taký minimálny vstup (min.2,-eur/os) aby sme dokázali potešiť všetkých, aj tých z jedno rodičovských rodín, alebo rodín s ťažko chorými deťmi alebo rodičmi.
#Dakujeme všetkým, ktorí nám pomáhajú alebo ešte chcú pomáhať tvoriť tento program pre deti a ich rodičov. Každá pomoc sa počíta.
Zoberte si so sebou masky a hlavne POKORU pred detským vnímaním sveta a tú úprimnú detskú radosť v duši.
teší sa na vás #POPakademia
Za foto veľké ďakujeme Kvetoslav Šakový - kvetografista, a pánovi Miroslavovi Kapustovi a našej princeznej #Snehulienka, poľovníkom z MT.
#Anasud Dusana Anasud Mazorova
#Kedar Radek Telgarsky
#Aktaeb #Leinad
Slovenská poľovnícka komora, Čarovná moc prírody, Slovenský strelecký zväz, Gabika Špalková, Hasičské múzeum Martin-Priekopa / Dobrovoľný hasičský zbor Martin-Priekopa, Tesco Slovensko, Martin - oficiálna stránka mesta, Mesto Žilina, Bratislava - hlavné mesto SR, www.dooh.sk a www.hakom.sk

Fotografie
Podobné podujatia