RUŽOMBERSKÉ VIANOCE 2017

Podujatie Ružomberok

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Jarmoky a trhy, Kultúra, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Ružomberok

RUŽOMBERSKÉ VIANOCE 2017

Program:
Pondelok 18.12.2017
reprodukovaná hudba

Utorok 19.12.2017
reprodukovaná hudba

Streda 20.12.2017
Vianočný pozdrav detí MŠ A. Bernoláka
Vianočný pozdrav detí ZŠ Bystrická
Vianoce s Alkanou
Spevácka skupina dôchodcov Liskovianka
Spevácky súbor Juventus
Kristína Debnárová & Chillsband

Štvrtok 21.12.2017
Vianoce ZUŠ Ľ. Fullu
Vianoce SZUŠ Jánoš
Novinu Vám nesieme (FS Liptov a DFS Liptáčik)
Kapela Kéfas
Kapela Gipsy David Ružomberok

Piatok 22.12.2017
Ženská spevácka skupina Čriepky
DFS Belanček
Kapela 3ka
Kapela Idea
DJ Kiro

Moderátorka: Mirka Demková

Na trhových miestach budú 11 predajcovia jedla a nápojov. Predávaný sortiment bude káva, teplé alko-nealko nápoje, medové produkty, med, medovina, ovocné vína, punč, francúzske palacinky, langoše, trdelník, ale aj pečené prasiatko, grilované bavorské kolená, jaternice, cigánska a klobása. 

Medzi prihlásenými účastníkmi budú aj remeselníci s výrobkami z dreva a prírodných materiálov, sviečkami z včelieho vosku, háčkované vianočné dekorácie (zvončeky, anjeliky,...) košikárske a prútené výrobky, šité hračky a dekorácie, ručne vyrábané ozdoby z drôtu najmä farebného, šité srdiečka, vianočné ozdoby, svietniky, drevené tácky, drevené hračky, vianočné ozdoby, textilné výrobky. 

Ďalej naše oči, ale aj chuťové poháriky potešia perníky, cukrovinky, kúpeľné oblátky, zemiakové špirálky, domáce maďarsko – slovenské špeciality, výrobky z ovčej vlny, pletené košíky, vianočné svietniky, lampáše, ozdoby na dvere, suveníry a zimné odevy, čiapky, rukavice, šály, svetre, ale aj juhoamerické suveníry ako lapače snov, náhrdelníky a náramky.

Kristína Debnárová & Chillsband:
Kristína Debnárová je rodáčkou z Ružomberka. Spieva už od malička, ale vďaka show SuperStar 2013 dostala možnosť venovať sa spevu profesionálnejšie a svojim hlasom spríjemňovať chvíle aj širokej verejnosti. Medzi jej najväčšie úspechy patrí už spomínaná účasť v SuperStar 2013, kde sa umiestnila na 7. mieste spomedzi česko-slovenských účastníkov (na 3. mieste spomedzi slovenských). Ďalej to boli aj úspechy v nekomerčných súťažiach, ako napríklad 1. miesto na medzinárodnom festivale Súhvezdie hôr v Liptovskom Mikuláši, 2.miesto v československom kole súťaže vo frankofónnej piesni v Banskej Bystrici v kategórii sólových spevákov a 1. miesto v kategórii duetov, 1. miesto v súťaži populárnych piesní Malokarpatský slávik 2016, 1. miesto v Pophit 2016 a 2. miesto v súťaži Muzikálová hviezda 2016, ktorá je vyhlasovaná pod Muzikálovou akadémiou v Bratislave.
V roku 2014 Kristína nahrala a vydala svoju debutovú skladbu Ráno, ktorá je doteraz zaradená do playlistu viacerých regionálnych rádií a Rádia Slovensko. Toho istého roku sa jej podarilo s vlastnou skladbou Aj keď sa svet zblázni postúpiť do finále súťaže Košický zlatý poklad a to dokonca priamym výberom poroty. Ďalšia vlastná skladba Pieseň Vianoc sa teší veľkej obľube najmä vo vianočnom období, kedy pravidelne rotuje vo viacerých rádiách.
V súčasnosti Kristína pôsobí s kapelou Chillsband. Spoločné vytvárajú skupinu mladých ľudí, ktorí milujú hudbu a venujú sa jej na profesionálnej úrovni. Torzo kapely tvoria Kristína Debnárová (spev), Miloš Biháry (klávesy), Matej Martinček (cajon), Vladimír Kubalák (gitara), ktorí akusticky doprevádzajú speváčku. Prevzaté popové skladby dostávajú nové aranžmány s prvkami jazzu a funky, vlastné skladby sa tiež po prearanžovaní nesú v tomto duchu. Vystúpenie je vhodné či už pre nenáročného diváka, ale taktiež aj pre milovníkov klasickej hudby. Nejedná sa totižto o obyčajné prespievanie skladieb. Pridanú hodnotu môžete vidieť a počuť v skvelej improvizácii hudobníkov.

Fotografie
Podobné podujatia