Rytierska škola na hrade Beckov

Podujatie Beckov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Podujatia pre deti
Ďalšie podujatia v meste Beckov

Rytierska škola na hrade Beckov

Príďte sa rozlúčiť s letnými prázdninami na hrad Beckov.
Počas posledného augustového víkendu si môžu všetci školáci, chlapci i dievčatá v Rytierskej škole overiť, či počas prázdnin naozaj načerpali sily. Ak zvládnu všetky zadané úlohy, dokážu tým, že majú vlastnosti pravého rytiera a budú za rytiera i pasovaní. Praví rytieri musia splniť skúšku sily, obratnosti, odvahy, šikovnosti, vedomostí i presnosti. Za splnenie každej úlohy dostanú známku a po absolvovaní celej rytierskej školy budú pasovaní za rytierov.

Plnenie jednotlivých úloh bude priebežne počas celého víkendu, v sobotu od 10:00 do 18:00 a v nedeľu od 9:00 do 16:30. V čase šermiarskych vystúpení budú jednotlivé stanovištia s plnením úloh dočasne pozastavené. Pasovanie bude prebiehať každú celú hodinu na pódiu.
Okrem rytierskej školy sa môžete tešiť i na šermiarske scénky v sobotu i nedeľu:

11:00 Vo víne je sila
Kto druhému jamu kope, sám do nej spadne…Úspešné šermiarsko-divadelné predstavenie rozprávajúce o tom, že nie len pravda sa skrýva vo víne.

13:00 Ako Ježibaba syna ženila
Zlý čert z horúcich pekiel potrebuje pomoc od svojej starej známej ježibaby. Za protislužbu má nájsť nevestu pre ježibabinho syna Nemehla. Podarí sa mu to?

15:00 Rytiersky turnaj
Dych vyrážajúce súboje urodzených rytierov o ruku spanilej panny Anny.

17:00 (len v sobotu) Ako Ježibaba syna ženila

Fotografie
Podobné podujatia