ŠČAMBA a ABBA Slovakia hviezdami Bardejovských kúpeľných dni

Podujatie Bardejov

ŠČAMBA  a ABBA Slovakia hviezdami Bardejovských kúpeľných dni
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Kultúra, Slávnosti
Web podujatia:
www.kupele-bj.sk
Web organizátora:
www.kupele-bj.sk
Ďalšie podujatia v meste Bardejov
Podrobnejšie informácie: 0902555014

V Bardejovských Kúpeľoch sa budú v sobotu 8.júla a v nedeľu 9. júla 2023 konať tradičné Bardejovské kúpeľné dni s bohatým kultúrnym programom. Návštevníkov čakajú v Areáli pri Kúpeľnej Dvorane každý deň vystúpenia slovenských umelcov. Súčasťou podujatia sú aj atrakcie a rôzne animačné aktivity pre deti, prezentácia a predaj tradičných remeselných výrobkov. V sobotu budú hostí zabávať od 15.00 hod. FS Hažlinčanka, hudobná skupina ELIZABETH, flamenco gitarová show Duo Farsa a od 20.15 hudobno-zábavná kapela ŠČAMBA. V nedeľu potešia od 14.00 hod. BOBORLAND, FS Rozmaria, Heligonkári, Veronika Sax a vyvrcholením bude skupina ABBA SLOVAKIA. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

,,Bardejovské kúpeľné dni sú našim výstavným a najnavštevovanejším podujatím. Tradične sú zadarmo a koncipované ako rodinná zábava, na ktorej si každý člen rodiny nájde to svoje. Od jedál a pitia, kúpy suvenírov, až po hudobnú produkciu. V kalendári podujatí horného Šariša majú svoje stále miesto. Už vlani po covidovej pauze niekoľko tisíc návštevníkov potvrdilo, že tento typ zábavy má u verejnosti veľkú obľubu. Navyše sa koná v čiastočne vynovenom areáli kúpeľov. Medzi lákadlá patrí bohatý hudobný a kultúrny program, atrakcie a rôzne animačné aktivity. Nebude chýbať nafukovací hrad, trampolína, elektrické autíčka. V uličke remesiel bude prezentácia a predaj tradičných remeselných a iných výrobkov. Návštevníkov čaká občerstvenie, alebo cukrová vata a to všetko v cca 40 stánkoch,“ pozýva T.Šatanková.

Letná sezóna graduje

Práve počas konania Bardejovských kúpeľných dni bývajú kúpele najviac naplnené a plne vypredané a niektorí klienti si zvyknú rezervovať pobyt práve v tomto termíne, aby si vychutnali nezameniteľnú atmosféru ľudovej zábavy. Aj počas tohto roka sú hlavné kapacity rezervované, ale niekoľko voľných miest, hlavne vo vilkách sa zvykne nájsť.

Otvorené je už aj letné kúpalisko a to denne. Ubytovaným i širokej verejnosti sú prístupné aj Wellness Spa v hoteli Ozón a hotelové wellness Alexander.

Kultúrne akcie pokračujú

  Bardejovské kúpele sú cieľom liečebných a relaxačných pobytov, ale aj cieľom kultúry chtivých návštevníkov. Tradícia koncertov klasickej hudby, patrí niekoľko desaťročí ku pravej kúpeľnej atmosfére. Prebiehajú na pódiu pri Kúpeľnej kolonáde počas letnej TOP sezóny denne okrem pondelkov, prvý koncert utorok - nedeľa 11.00-12.00 h., druhý koncert 16.30-18.00 h./ v podaní salónneho orchestra Cassovia Ensemble Košice. Koncerty sú BEZPLATNÉ.

Ďalšie z vrcholov kultúrneho leta 2023:

VÝSTAVA KVETOV, 18.-20.8.2023.

BARDEJOVSKÉ KÚPELE a.s. a Gladiol klub Prešov pozývajú na Výstavu kvetov- gladioly a ruže do kúpeľnej kolonády

ALŽBETÍNSKY DEŇ, 20.8.2023 / nedeľa/ 

Pamätný deň, ktorý sa realizuje na počesť návštevy cisárovnej Alžbety – zvanej Sisi, ktorá sa liečila v Bardejovských Kúpeľoch 1. - 22.7.1895. Sprievodný program,  voľný vstup do muzeálneho apartmánu Sisi, fotenie s cisárovnou a Franzom Jozefom v dobových kostýmoch, v priestoroch kolonády výstava fotografií z jej života. Vstup voľný.

BARDEJOVSKÁ HELIGÓNKA, 9.9.2023 v sobotu od 14.00 hod. pri kúpeľnej kolonáde

Prezentácia nádherných slovenských, rusínskych, českých, slovenských ľudových piesní pre milovníkov folklóru a nádherného hudobného nástroja "heligónky".

HORNOŠARIŠKÝ VÍNNY FESTIVAL, 7.10.2023 /sobota/ v Kúpeľnej Kolonáde

Spojenie dobrého vína a kultúrneho programu. Prácu a vášeň prídu predstaviť slovenskí vinári. Súčasťou festivalu je sabráž- exhibícia v sekaní sektov, tombola...

Aktívny pobyt

Bardejovské Kúpele sú miestom, kde sa dá tráviť voľný čas aktívne. Pre tých, ktorí milujú pohyb je v kúpeľoch 6 tenisových kurtov, squashové ihrisko, bowling bar, petang, minigolf a požičovňa bicyklov. K dispozícii je tu v lete vonkajšie kúpalisko s vyhrievanou vodou či soľná jaskyňa v hoteli Alžbeta, kde bola kedysi ubytovaná cisárovná Sisi. V kúpeľoch a okolí sa nachádzajú liečivé singletracky. Bardejovské Kúpele, a. s., patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva s dlhoročnou tradíciou. V Bardejovských Kúpeľoch sa liečia onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Kúpele si vychutnávala cisárovná Alžbeta, ale aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska.

Viac informácií na: www.kupele-bj.sk

Meno organizátora: Bardejovské kúpele
Fotografie
Podobné podujatia