Schubert fest

Podujatie Levice

Schubert fest

5. ročník

koncert vážnej hudby

Adam Nádler je lyrický barytón. Ako desaťročný bol členom Viedenského chlapčenského zboru. Študoval na Konzervatóriu v Bratislave v triede Mgr. art. M. Malachovského, ArtD., neskôr v speváckej triede Mgr. art. D. Podkamenskej Bezačinskej ArtD., kde pokračuje i na VŠMU. Momentálne je študentom magisterského štúdia. Počas stredoškolského štúdia absolvoval koncertné vystúpenia v Slovenskej filharmónii (Čarovná flauta, Moteto „Te Deum“) a spolupracoval i s Komornou operou Bratislava. Na Konzervatóriu v Bratislave uviedol premiéry skladieb súčasných skladateľov a v opernom štúdiu konzervatória stvárnil postavy Nicola z opery Mathilda de Guise od J. N. Humella, Papagena z Čarovnej flauty od W. A. Mozarta, Krušinu z Predanej nevesty od B. Smetanu a Diabla z opery „Hry o Márií“ od Bohuslava Martinů.

V opernom štúdiu VŠMU stvárnil v roku 2017 dvojpostavu Jazveca a Farára v opere Liška Bystrouška od L. Janáčka, s ktorou sa predstavil aj na hudobnom festivale v poľskom meste Bydgoszcz. V roku 2018 spieval ako Feri Bácsi v operete Čardášová Princezná od Emmericha Kálmána.

V Komornej opere Bratislava stvárnil postavu Psa v detskej opere Brundibar od H. Krásy. V roku 2018 absolvoval koncertné turné po Japonsku a spieval s komorným orchestrom VŠMU pod vedením R. Marečeka výber piesní z cyklu Biblické písně od Antonína Dvořáka. Od roku 2019 spolupracuje s Wiener Staatsoperchor na prestížnom festivale Salzburger Festspiele.

Súťažné úspechy: 2014/2015- 1. miesto v kategórií "Operní Nadeje" na medzinárodnej speváckej súťaži A. Dvořáka v Karlových Varoch, 1. miesto na súťaži študentov slovenských konzervatórií v Banskej Bystrici a cena primátora mesta Bratislava I. Nesrovnala. 2017- 3. miesto a Luxemburgská cena na medzinárodnej speváckej súťaži A. Dvořáka v Karlových Varoch a finalista Medzinárodnej speváckej súťaže Mikuláša Schneidera- Trnavského. 2014/2018 absolvoval majstrovské kurzy "Schola Arvenzis" u Mgr. art D.

Podkamenskej Bezačinskej ArtD. v Dolnom Kubíne, majstrovské kurzy A. Plachetku a kurzy Maestra Antonia Carangela.

Anh Nguyen Le Viet, začal študovať hru na klavíri na Vietnamskej Národnej Académii Hudby v triede Mgr. art. Tran Thuc Anh- a. V roku 2010 získal štipendium na bakalárske štúdium na Australian Academy Of Music & Performing Arts v Sydney/Austrália v odbore hra na klavíri, pod vedením Mgr. James Muira a Evgeny Ukhanova. V roku 2011 spolu so svojim bratom Anh Nguyen Le Binh- om získal prvú cenu na súťaži St.

George Piano Ensemble Competition (klavírne duá) v Sydney/ Austrália. V roku 2012 Anh Nguyen Le Viet účinkoval so spevákmi v Utzon Room v Sydney Opera House. O rok neskôr vystúpil na charitatívnom koncerte pre chudobné deti s Vietnamským Národným Symfonickým Orchestrom. V rokoch 2013- 2015 pôsobil ako asistent učiteľa hry na klavíri na Vietnamskej Národnej Académii Hudby.

Od roku 2016 študuje na VŠMU v Bratislave na magisterskom štúdiu hru na klavíri, pod vedením Prof. Idy Černeckej, kde v súčasnosti pokračuje ako interný doktorand pod vedením Prof. Černeckej a docenta Františeka Perglera.

Pondelok, 16. 9. o 18:00

Fotografie
Podobné podujatia
KONCERT SKUPINY EDDA - 50. VÝROČIE
Overené podujatieKONCERT SKUPINY EDDA - 50. VÝROČIE
Areál Levického hradu a hradného parku, Levice
DESMOD SAMOSTATNÉ LETNÉ KONCERTY 2024
Overené podujatieDESMOD SAMOSTATNÉ LETNÉ KONCERTY 2024
Areál Levického hradu a hradného parku, Levice
Dve divy
Overené podujatieDve divy
CK Junior, Levice