ŠKO Žilina a husľový virtuóz Peter Michalica

Podujatie Trenčianske Teplice

Štátny komorný orchester Žilina, v zahraničí známy ako SLOVAK SINFONIETTA, vznikol v roku 1974 ako jediný orchester "mozartovského typu" na Slovensku. Odvtedy si získal významné postavenie nielen na Slovensku a v Čechách, ale v krátkom čase sa mu podarilo dosiahnuť vynikajúce renomé aj v zahraničí. Dirigentom orchestra je medzinárodne renomovaný český dirigent Leoš Svárovský, ktorý je známy v mnohých krajinách Európy, Kanade a USA. Orchester s 34 členmi, prevažne absolventmi hudobných akadémií v Bratislave, Prahe, Brne a Konzervatória v Žiline, spolupracuje s najvýznamnejším svetovo renomovaným reprezentantom slovenského koncertného umenia Petrom Michalicom. Laureát medzinárodných súťaží v Londýne a Bruseli a držiteľ viacerých cien i čestných ocenení sa predstavil na recitálových a sólových vystúpeniach s orchestrom vo viac ako tridsiatich krajinách sveta.

Koncert je súčasťou festivalu Hudobné leto Trenčianske Teplice. Viac informácií o programe nájdete na www.hudobneleto.sk.

Vstupenky:

Vstupenky na podujatie zakúpite na www.ticketportal.sk, v Kúpeľnom hoteli PAX Trenčianske Teplice, TIK Trenčianske Teplice, v KIC Trenčín a na mieste v deň podujatia v Kursalone Trenčianske Teplice.

Viac informácií nájdete na:

https://www.hudobneleto.sk/

https://www.facebook.com/hudobneleto/


Fotografie
Podobné podujatia