SLOVENSKÉ ALTERNATÍVNE LETO 2024

Podujatie Brezno

SLOVENSKÉ ALTERNATÍVNE LETO 2024

Slovenské alternatívne leto pokračuje aj v roku 2024. Históriu píše od roku 1995, no v roku 2024 to bude jeho druhý ročník ako mestského festivalu v Brezne.
Tento ročník sa môžete tešiť na britskú legendu zo 70 tych. rokov Atomic Rooster, české legendy Vltava hrala na festivale uz v roku 96 a Dunaj, slovenský Korben Dallas, dj-ské duo MALALATA, hudobný projekt Mariána Zimu Story s Milanom Kňažkom, pražskú sabbathovsku psychedéliu Acid Row, talianske expresívne duo Putan Club, z berlínskej elektronickej scény duo Binary Boy, slovenskú elektronickú scénu zastúpia Noční jazdci Chýbať nebude ani slovenská undergroundová legenda Chór vážskych muzikantov a autorská kapela Trilobeat a Luke on the bass. Festival bude mať tri stage : hlavný - Bombura stage na námestí, klubový - v priestoroch Nkp Bombura a nočný, tanečný - Barbaricum stage. Novinkou je pridanie štvrtkového programu – Prvé oficiálne sympózium o tvorbe a odkaze Franka Zappu. Pozvanie prijali Július Fujak, slovenský skladateľ experimentálnej hudby a hudobník. Bohumil "BOHOUŠ" Jůza, zakladateľ a prezident Československého fan klubu Franka Zappu. Michal Nejtek, hudobník a skladateľ, absolvent AMU v Prahe. Hudobný hosťom bude projekt gitaristu zo známej kapely Sto Múch Martin Novák. Jeho projekt sa volá Homo Zappiens ( Denisa Jelínková – priečna flauta (BR), Martin Novák – gitara (BB), Vincent Andreutti – perkusie (BR).

V sprievodnom programe nebude chýbať lukostreľba, výlety na e - bajkoch, výstava Potulnej galérie na tému “Kto nemá chlieb je chudobný, kto nemá rozum je ešte chudobnejší.” a vystúpenie pesničkára Mateja Tále, diskusie a debaty o občianskej spoločnosti, fotografická výstava projektu Omama o.z. Cesta von, o filmovú projekciu sa postará Zdeno Gális z Akropoly v Kremnici.

Možnosť kempovania priamo v meste.

Vstupné predpredaj : 40€ (cena sa bude zvyšovať)

Na mieste: 50€

Začiatok podujatia: 18.07.2024
Koniec podujatia: 20.07.2024
Fotografie
Podobné podujatia