SWANS - Europe Tour 2023

Podujatie Žilina

SWANS - Europe Tour 2023

SWANS + Norman Westberg / EURÓPSKE TURNÉ 2023

Hviezdne Noci a Nová synagóga v unikátnom spojení prinášajú legendárnu newyorskú skupinu SWANS.
V rámci svojho európskeho turné, prvom po šiestich rokoch, vystúpi legendárna experimentálna rocková skupina SWANS v priestoroch Novej Synagógy. Pozývame 25.5. do Žiliny. Swans budú vystupovať s otváracím koncertom od gitaristu Normana Westberga Swans sú Michael Gira, Kristof Hahn, Larry Mullins, Phil Puleo, Dana Schechter and Christopher Pravdica

Swans netreba predstavovať, svojou prítomnosťou už od 80. rokov minulého storočia udávali smer a posúvali hranice toho, ako môže rocková hudba znieť. V množstve inkarnácií na čele s frontmanom Michaelom Girom SWANS preskúmali viacero zvukových teritórií od no wave, industriálu až po ich vlastnú bolestivú verziu nekonečných baladických rockových litánií. V novej inkarnácií, ktorá prišla s albumom leaving meaning. predstavili i svoju jemnejšiu verziu v pomalých atmosférických aranžmánoch. Ich živé vystúpenia sú pojmom sami o sebe. Ide o bolestivé a zároveň povznášajúce kolektívne meditácie v obkolesení hluku a aranžmánov pred ktorými sa rovnako, ako pred deklamujúcim prejavom Giru nie je kam skryť.

Hviezdne noci sú kolektív pôsobiaci v rovnomennom kultúrnom centre v Bytči v priestoroch Ladovne. Okrem prinášania lokálnej činnosti, festivalov a pravidelného programu na periférií je jeho ambíciou rozširovať svoje hranice do medzidruhových spoluprác a zasiahnuť aj priestor mimo Bytče. Pilotným projektom je práve koncert SWANS v spolupráci s priestorom Novej Synagógy a ľudí z kolektívu okolo nej.

1 vlna - 29€ (limitovaná na 150 miest) - vypredané!
2 vlna - 34€

Kapacita Novej Synagógy je limitovaná. Odporúčame zakúpiť vstupné čo najskôr v predpredaji. V prípade ak zostanú lístky, bude možné zakúpiť si ich vo venue pred koncertom za zvýšenú cenu 39€.

20:00

Začiatok podujatia: 25.05.2023
Fotografie
Podobné podujatia