Tanečné predstavenie LUPE / Tabačka

Podujatie Košice

Tanečné predstavenie LUPE // Tabačka

31. 03. - 04. 04. 2017, piatok - utorok, Vstup zdarma
Workshop k predstaveniu LUPE
Info: https://goo.gl/RfVdhA

Lupe je polyduet, ktorý reflektuje spoluprácu umelcov a choreografov René Alejandra Huari Mateusa (CO/ DE) a Zuzany Žabkovej (SK/DE) v spolupráci s pozvanými performermi. Prostredníctvom tanečného predstavenia LUPE reflektuje tému prekariátu a outsiderstva. Prepojenie tvorby Mateusa a Žabkovej spája záujem o skúmanie hraníc súčasnej choreografie, vzťah diváka a performera, prehodnotenie stereotypov a hierarchií, ktoré tento vzťah implikujú.

Tématicky ich spája spoločný problém: situácia cudzinca prichádzajúceho do "západného sveta". Naivita a realita východísk. Ako sa menia hierarchie v rámci tohto procesu? Ako medzi nimi funguje mocenský vzťah?

Predstavenie LUPE bolo prvýkrát uvedené v nemeckom Giessne v rámci festivalu Theatermachine na Institute for Applied Theater Studies a neskôr počas festivalu Rough proposals v Kunstlerhaus Mousonturm vo Frankfurte. Súčasťou uvedenia predstavenia na Slovensku je 4 dňový workshop v Tabačka Kulturfabrik, ktorý bude v spolupráci s účastníkmi súčasťou košickej verzie predstavenia LUPE.

Vstup: 6€ / 4€

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Miesto konania podujatia: Tabačka Kulturfabrik, Gorkého 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 5. Apríla 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 5. Apríla 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7291N 21.2559E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Tanečné predstavenie LUPE // Tabačka

Fotografie
Podobné podujatia