Tradície a súčasný dizajn

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.cike.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice

Tradície a súčasný dizajn

Úspešní dizajnéri koncom júna do KASÁRNE/KULTURPARK prinesú svoje jedinečné pohľady na moderné a inovatívne využitie spomienok a tradícií, ktoré vnášajú do svojich dizajnov. Povedia, prečo si vybrali tradičné motívy, postupy alebo formu, a ako na ich základe vytvárajú nové hodnoty. Predstavia svoju motiváciu a dôvody na zamyslenie nad súčasným konzumným spôsobom života a trvalou udržateľnosťou v súčasnom dizajne.

Event je určený všetkým dizajnérom, podnikateľom, marketérom, pedagógom, študentom a milovníkom pekných vecí.

Speakri:

Tomáš Libertíny (SK/NL)

Tomas Libertiny je umelec, architekt, včelár. Venuje sa ekologickým témam a pri tvorbe svojich dizajnov odkazuje na tradície včelárstva. Dlhodobo sa zaoberá otázkami spoločenskej zodpovednosti, odkazovaniu na dedičstvo a vytváraniu hodnotných diel pre budúcnosť. Svoje diela vystavoval v galériách v Miláne, Paríži, New Yorku, Tokiu, či v Južnej Kórei.

Na workshope porozpráva o svojom pohľade na prírodu, prírodné materiály a ako sa dá jej potenciál využiť v súčasnej dizajnérskej práci.

Michaela Bednárová (SK)

Známa vďaka svojej značke puojd. Charakterizujú ju najmä autorské potlače, ktoré reflektujú súčasné Slovensko, a ktorými sa Michaela snaží prinášať pozitívny a niekedy aj odľahčený pohľad na vlastnú krajinu. Vo svojej práci odkazuje najmä na prírodné dedičstvo, motívy, remeslá a tieto tendencie používa aj pri názvoch svojich produktov.

Na workshope predstaví svoj pohľad na dedičstvo, tradície, a prečo využíva tento potenciál v odevnej a textilnej tvorbe.

Matěj Matouš (CZ)

Matěj Matouš je grafický a produktový dizajnér. Jeho pôsobenie je úzko späté s vedením unikátnej otvorenej dielne Makerspace v českej Plzni. Kde sa podieľa na vzniku autorských projektov členov dielne. Ich hlavnou myšlienkou je priniesť tradičné remeslá medzi širšie publikom, dostať dizajnéra do kontaktu s materiálom a poskytnúť pripravené prostredie pre výrobu alebo prototypovanie.

Na workshope porozpráva o dielňach, o vzťahu dizajnéra a remeselníka a o remesle samotnom. Matěj tiež priblíži, ako dôležité je dostať sa s produktom do kontaktu, ako nevyhnutné je poznať technológie, a že ak ste “v živote nedržali v ruke pílku”, tak dobrú stoličku jednoducho nenavrhnete.

Projekt je súčasťou projektu Central Values – Common Heritage in Contemporary Central European Design, ktorý je kofinancovaný International Visegrad Fund (Strategic Grants Program).

Miesto konania podujatia: Creative Industry Košice, Kukučínova 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 28. Júna 2017 17:00
Dátum ukončenia podujatia: 28. Júna 2017 19:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Tradície a súčasný dizajn

Meno organizátora: Creative Industry Košice
Fotografie
Podobné podujatia
Cestou necestou - prednášky
Overené podujatieCestou necestou - prednášky
Kasárne Kulturpark, Košice
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice
Lužifčák naživo v Košiciach
Overené podujatieLužifčák naživo v Košiciach
Historická radnica, Košice
Cestou necestou - prednášky
Overené podujatieCestou necestou - prednášky
Kasárne Kulturpark, Košice
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice
Lužifčák naživo v Košiciach
Overené podujatieLužifčák naživo v Košiciach
Historická radnica, Košice