Turčianske slávnosti folklóru 2016

Podujatie Martin

Múzeum slovenskej dediny
Pridať do môjho kalendára
Jarmoky a trhy, Kultúra, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Martin

Turčianske slávnosti folklóru

Turčianske slávnosti folklóru sú folklórnym sviatkom celého regiónu Turiec. Aj v tomto roku bude druhá júnová nedeľa v Slovenskom národnom múzeu - Múzeu slovenskej dediny v Martine patriť prezentácii folkloristov nielen z tohto regiónu.

Návštevníci 32. ročníka Turčianskych slávností folklóru sa môžu tešiť na pestrý sprievodný program, pozostávajúci z overených programových celkov.

Múzeum slovenskej dediny ožije už o 10:00 tradičným remeselným jarmokom. Na pódiu sa počas dňa predstavia detské folklórne súbory, priestor dostanú tiež dedinské folklórne skupiny.
O 14:15 bude pódium patriť galaprogramu jubilujúcich folklórnych súborov Kriváň z Turian a Fatran z Martina, hosťom festivalu folklórnemu súboru Hriňovčan z Hriňovej a ďalším účinkujúcim. Súčasťou hlavného programu slávností bude aj podujatie „Dnes tovariš, zajtra majster“, na ktorom študenti stredných škôl predvedú ukážky tradičnej výroby vo svojich prácach a pracovníci Múzea slovenskej dediny ukážu plstenie ovčej vlny a ručné brúsenie nožov. V ďalších sprievodných podujatia si môžu návštevníci pozrieť výstavu detských výtvarných prác, prezentáciu tvorby členov Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov, turčianskych rezbárov a sochárov. Bude sa taktiež vyučovať plieskanie bičom a najmenší návštevníci sa môžu odviezť na drevenom kolotoči

Fotografie
Podobné podujatia