Vábenie výšok - premietanie filmu Pavla Barabáša

Podujatie Bratislava

Vábenie výšok - premietanie filmu Pavla Barabáša

Pozývame Vás na premietanie nového filmu Pavla Barabáša - Vábenie výšok, ktorý mapuje vývoj slovenského himalájskeho horolezectva od jeho počiatkov až po prelomové udalosti na Mount Evereste, ktoré vyvrcholili v tragické okamihy...

Slovenské himalájske horolezectvo zaznamenalo ku koncu minulého storočia svetové výkony, ale i pády. V snímke Vábenie výšok sa na jeho vývoj pozerá Pavol Barabáš cez pohľad jednej horolezeckej generácie. Tá diváka prevedie od začiatkov horskej služby v Tatrách, cez prvé expedície až po odvážne myšlienky smerujúce na najvyššiu horu sveta.

Pavol Barabáš o filme:
„Pri návrate z prvej expedície na osemtisícovku vítal horolezcov prezident a celá republika ich vnímala ako hrdinov. Prečo sme kedysi v Himalájach udávali trend? Bola to práve sila kolektívu, ktorá dokázala aj nemožné? Alebo možnosť dostať sa za hranice komunistického Československa? Dnes už nie je problém vycestovať do Himalájí a napriek tomu už v Himalájach neudávame trend. Prečo? Cez výpovede jednej generácie horolezcov zmapujeme vízie ľudí, ktorí šli za svojimi snami a dokázal nimi nadchnúť nielen seba..." Pavol Barabáš.
----------------------------------------------------------------------------------------
Vstupné 5,-e

Premietanie filmu Vábenie výšok sa koná v STREDISKU KULTÚRY BRATISLAVA - NOVÉ MESTO na Vajnorskej 21. To je asi 200 metrov od klubovne Dobrodruh, na tej istej ulici.

Miesto konania podujatia: Stredisko kultúry BA Nové Mesto, Vajnorská 21, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 24. Októbra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 24. Októbra 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1614N 17.1308E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Vábenie výšok - premietanie filmu Pavla Barabáša

Meno organizátora: Dobrodruh.sk cestovateľská kaviareň & klubovňa
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.