Varsói melódia – Varšavská melódia

Podujatie Rimavská Sobota

Varsói melódia – Varšavská melódia

Lyrický ľúbostný príbeh ruského chlapca a poľskej dievčiny od dramatika Leonida Zorina z polovice minulého storočia nieže nestratil zo svojej aktuality, ale časom získava nový podtón, stáva sa čoraz modernejším.

Stretli sa náhodou na koncerte, poľské dievča a ruský chlapec. Ich veľká láska bola považovaná za dokonalú, ich šťastie a veľké plány čoskoro prekazil krutý zákon: Stalin zakázal manželstvo s cudzincami. A život išiel ďalej.
Po desiatich rokoch sa z chlapca stal úspešný vinár a z dievčaťa speváčka, známa po celej Európe. Zákazy už dávno sú zrušené. Nové stretnutie vie v nich prebudiť všetky driemajúce pocity, ale je otázne, či si budú schopní zmeniť svoj obvyklý a úspešný život. Účinkujú: Viki Rák Lakatos a Róbert Lucskay. Réžia: József Czajlik. Predstavenie je v maďarskom jazyku.

Leonyid Zorin drámaíró lírai szerelmi története, mely a múlt század közepén játszódik, nem veszített az aktualitásából, napjainkban új hangzást nyert. Egy lengyel lány és egy moszkvai fiú véletlenül találkoztak egy koncerten. Diákok. Boldogságukat és a nagy terveiket azonban nagyon hamar megtörte egy kegyetlen törvény: Sztálin betiltotta a külföldiekkel való házasságot… És az élet ment tovább.
Tíz év elteltével a fiúból sikeres borász, a lányból Európa-szerte híres énekesnő lett. A tilalmakat már rég feloldották. Bár az új találkozás minden szunnyadó érzést újra gerjeszt, kérdéses, hogy képesek lesznek-e változtatni a megszokott és sikeres életükön? A ,,Varsói melódia" egy elképesztően finom, minden lélekben visszhangzó, átható előadás, amelyet átsző a zene, a boldogság, a remények és az álmok várakozása...

Rendező: Czajlik József. Szereplők: Lakatos Rák Viktória és Lucskay Róbert.

Cena lístka v predpredaji 10€ , v deň konania podujatia 13€ !

o 19:00


Fotografie
Podobné podujatia
Alžbeta Báthory – muzikál
Overené podujatieAlžbeta Báthory – muzikál
Dom kultúry , Rimavská Sobota
muzikál KUBO - Rimavská Sobota
Overené podujatiemuzikál KUBO - Rimavská Sobota
Dom kultúry , Rimavská Sobota
KOLLÁROVCI – leto tour 2024
Overené podujatieKOLLÁROVCI – leto tour 2024
Amfiteáter, Rimavská Sobota
MIRO JAROŠ – letný koncert
Overené podujatieMIRO JAROŠ – letný koncert
Amfiteáter, Rimavská Sobota
40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Overené podujatie40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Dom kultúry , Rimavská Sobota
Deň bryndze
Overené podujatieDeň bryndze
Pstruša, Vígľaš