Vernisáž Lucia Dovičáková

Podujatie Bratislava

Vernisáž ★ Lucia Dovičáková

V piatok 2. 6. 2017 o 20:00 vás radi privítame na vernisáži výstavy diel Lucii Dovičákovej s názvom #SOMETHINGSWRONG.

On Friday 2. 6. 2017 at 20:00 p.m. we would love to invite you to the opening of the exhibition #SOMETHINGSWRONG by Lucia Dovičáková.

Výstava pod kurátorským vedením Mareka Kuchára.
The exhibition is curated by Marek Kuchár.
____________

Lucia Dovičáková
http://www.atelierxiii.com/?fluxus_portfolio=lucia-dovicakova

Lucia Dovičáková (1981) je absolventkou ateliéru súčasnej maľby Rudolfa Sikoru na Fakulte umení v Košiciach. V roku 2006 sa stala finalistkou Ceny Oskára Čepana, v roku 2011 sa stala laureátkou ceny Tatra Banky Mladý tvorca. Autorka je ostrou pozorovateľkou každodenných, okrajových a zdanlivo banálnych tém ženského bytia, ktorých banalita je v jej maliarskom podaní provokujúca a ironizujúca.
____________

Lucia Dovičáková (1981) graduated from the Faculty of Arts in Košice in the class of Rudolf Sikora. In 2006, she was a finalist in the Oskár Čepan Awards. In 2011, she was awarded the Tatra Banka Prize for Young Artist. The author is a sharp observer of ordinary and seeming banal topics of women’s being, and with its banality transformed into her paintings in a provocative and an ironic form.

EDUCATION
2000 – 2006 Faculty of Visual Arts at Technical University in Košice (studio prof. Rudolf Sikora) | 2005 Academy of Fine Arts in Bratislava (studio Mrg. Art. Anton Čierny)

AWARDS
2015 Finalist in the VÚB Foundation Painting Challenge | 2014 Tatra Banka Foundation Art Award – Prize for Young Artist | 2013 Finalist in the VÚB Foundation Painting Challenge | 2012 Finalist in the VÚB Foundation Painting Challenge | 2011Tatra Banka Foundation Art Award – Prize for Young Creative Artists |2006 Finalist in the Oskár Čepan Award
____________

Počas vernisáže Lucii Dovičákovej budete môcť počuť špeciálny set od FALLGRAPP, ktorý bude pripravený len pre ATELIER XIII.
https://www.youtube.com/user/Fallgrapp
https://www.facebook.com/Fallgrapp/

Fallgrapp je elektronickoakustická kapela, ktorá vznikla v roku 2012 a postupne sa vyprofilovala do stálej 8-člennej zostavy. Žánrovo ťažko zaraditeľná hudba Fallgrapp sa pohybuje na pomedzí štýlov ako organická elektronika, downtempo, trip hop, instrumental electronica a alternative pop. Fallgrapp spájajú elektroniku s husľovým triom, perkusiami, bicím nástrojom, gitarou a vokálom a ich hudbu charakterizuje nezameniteľná imtímna atmosféra, zaujímavo vrstvené aranžmány, zvuková a harmonická pestrosť a netradičný prístup k textom v slovenčine. Za svoju krátku existenciu si stihli zahrať aj na prestížnych festivaloch, ako je Festival Pohoda, Grape, Showcase Wave Festival, Eurosonic Noorderslag či United Islands, či si zahrať na jednom pódiu s Bonobom. Ich debuový album Rieka nesie prvenstvo v počte získaných hudobných ocenení Radio_Head Awards v rámci jedného roka. Debutový album v roku 2014 získal hneď štyri – Album roka, Singel, Debut a Elektornická nahrávka.
_______

During our exhibition show of Lucia Dovičáková you would have a chance and you will be able to listen the special set of FALLGRAPP, which will be playing only for ATELIER XIII.

Ďakujeme za partnerstvo značke CURAPROX!
#curaprox
Ďakujeme za pitný režim značke EXCELENT!
#svojoucestou

Tešíme sa na vás!
We are looking forward to you!
#atelierxiii

Miesto konania podujatia: Atelier XIII, Panská 13, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 2. Júna 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 2. Júna 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1422N 17.1082E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Vernisáž ★ Lucia Dovičáková

Fotografie
Podobné podujatia
Kariéra Expo 2024
Overené podujatieKariéra Expo 2024
Výstavisko AGROKOMPLEX, Nitra
ABC stavebníctva-Záhrada
Overené podujatieABC stavebníctva-Záhrada
Mestská športová hala, Prešov
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice