Vernisáž Lucia Dovičáková

Podujatie Bratislava

Vernisáž ★ Lucia Dovičáková

V piatok 2. 6. 2017 o 20:00 vás radi privítame na vernisáži výstavy diel Lucii Dovičákovej s názvom #SOMETHINGSWRONG.

On Friday 2. 6. 2017 at 20:00 p.m. we would love to invite you to the opening of the exhibition #SOMETHINGSWRONG by Lucia Dovičáková.

Výstava pod kurátorským vedením Mareka Kuchára.
The exhibition is curated by Marek Kuchár.
____________

Lucia Dovičáková
http://www.atelierxiii.com/?fluxus_portfolio=lucia-dovicakova

Lucia Dovičáková (1981) je absolventkou ateliéru súčasnej maľby Rudolfa Sikoru na Fakulte umení v Košiciach. V roku 2006 sa stala finalistkou Ceny Oskára Čepana, v roku 2011 sa stala laureátkou ceny Tatra Banky Mladý tvorca. Autorka je ostrou pozorovateľkou každodenných, okrajových a zdanlivo banálnych tém ženského bytia, ktorých banalita je v jej maliarskom podaní provokujúca a ironizujúca.
____________

Lucia Dovičáková (1981) graduated from the Faculty of Arts in Košice in the class of Rudolf Sikora. In 2006, she was a finalist in the Oskár Čepan Awards. In 2011, she was awarded the Tatra Banka Prize for Young Artist. The author is a sharp observer of ordinary and seeming banal topics of women’s being, and with its banality transformed into her paintings in a provocative and an ironic form.

EDUCATION
2000 – 2006 Faculty of Visual Arts at Technical University in Košice (studio prof. Rudolf Sikora) | 2005 Academy of Fine Arts in Bratislava (studio Mrg. Art. Anton Čierny)

AWARDS
2015 Finalist in the VÚB Foundation Painting Challenge | 2014 Tatra Banka Foundation Art Award – Prize for Young Artist | 2013 Finalist in the VÚB Foundation Painting Challenge | 2012 Finalist in the VÚB Foundation Painting Challenge | 2011Tatra Banka Foundation Art Award – Prize for Young Creative Artists |2006 Finalist in the Oskár Čepan Award
____________

Počas vernisáže Lucii Dovičákovej budete môcť počuť špeciálny set od FALLGRAPP, ktorý bude pripravený len pre ATELIER XIII.
https://www.youtube.com/user/Fallgrapp
https://www.facebook.com/Fallgrapp/

Fallgrapp je elektronickoakustická kapela, ktorá vznikla v roku 2012 a postupne sa vyprofilovala do stálej 8-člennej zostavy. Žánrovo ťažko zaraditeľná hudba Fallgrapp sa pohybuje na pomedzí štýlov ako organická elektronika, downtempo, trip hop, instrumental electronica a alternative pop. Fallgrapp spájajú elektroniku s husľovým triom, perkusiami, bicím nástrojom, gitarou a vokálom a ich hudbu charakterizuje nezameniteľná imtímna atmosféra, zaujímavo vrstvené aranžmány, zvuková a harmonická pestrosť a netradičný prístup k textom v slovenčine. Za svoju krátku existenciu si stihli zahrať aj na prestížnych festivaloch, ako je Festival Pohoda, Grape, Showcase Wave Festival, Eurosonic Noorderslag či United Islands, či si zahrať na jednom pódiu s Bonobom. Ich debuový album Rieka nesie prvenstvo v počte získaných hudobných ocenení Radio_Head Awards v rámci jedného roka. Debutový album v roku 2014 získal hneď štyri – Album roka, Singel, Debut a Elektornická nahrávka.
_______

During our exhibition show of Lucia Dovičáková you would have a chance and you will be able to listen the special set of FALLGRAPP, which will be playing only for ATELIER XIII.

Ďakujeme za partnerstvo značke CURAPROX!
#curaprox
Ďakujeme za pitný režim značke EXCELENT!
#svojoucestou

Tešíme sa na vás!
We are looking forward to you!
#atelierxiii

Miesto konania podujatia: Atelier XIII, Panská 13, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 2. Júna 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 2. Júna 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1422N 17.1082E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Vernisáž ★ Lucia Dovičáková

Fotografie
Podobné podujatia
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
BRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Overené podujatieBRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Incheba Expo Aréna, Bratislava
ESOTERIKA BIOSTYL
Overené podujatieESOTERIKA BIOSTYL
Incheba Expo Aréna, Bratislava
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava