Vnímavé cestovanie s Ivanou Grešlíkovou a Magdou Vaculčiakovou

Podujatie Žilina

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Turistika
Web organizátora:
www.stanica.sk/
Ďalšie podujatia v meste Žilina
Podrobnejšie informácie: igreslikova@gmail.com
Ako po sebe zanechať pozitívny dopad na opačnom konci sveta?

Cestovateľské kino a prednáška cestovateliek a blogeriek Ivany Grešlíkovej a Magdalény Vaculčiakovej o cestovaní, ktoré je citlivé k miestnym kultúram a životnému prostrediu. Cez fotografie a príbehy spolu zájdeme do Indonézie, Thajska, Barmy, Mexika, Vietnamu, na Filipíny aj do Indie, Turecka či Kolumbie. 

Láka vás pomalé cestovanie, ktoré umožňuje naozaj spoznať cudzie krajiny a kultúry? Chcete vedieť, ako sa priblížiť k miestnym obyvateľom a dozvedieť sa od nich, čo nepíšu v turistických sprievodcoch? 

Chcete sa vyhnúť kultúrnym faux-pas v Indonézii, Indii, Vietname či v Thajsku? Zaujíma vás, aké dopady má vaše cestovanie na životné prostredie? 

Podelíme sa s vami o tipy, ako si môžete zodpovedné cesty naplánovať. Dozviete sa, prečo je dôležité nadviazať kontakt s miestnymi, a naše odskúšané triky, ako na to. 

Prezradíme vám, ktorým turistickým atrakciám sa vyhnúť, ak nechcete podporovať porušovanie ľudských práv či ak nechcete škodiť zvieratám. 

- -
Ivana Grešlíková je digitálna nomádka, ktorá bloguje o cestovaní od roku 2013. Téme zodpovedného cestovania sa venuje na bloguwww.nomadisbeautiful.com a slovenskom portáliwww.ivanagreslikova.com. Pracuje na originálnom sprievodcovi Thajskom, ktorý vám pomôže objaviť krajinu nezávisle. 

Okrem písania sa venuje fotoprojektu Look At My Proud Hands, v ktorom zbiera príbehy rúk náhodných ľudí, ktorých stretáva vo svete, čím sa snaží priblížiť sa kultúre i miestam, kde sa nachádza. 

- -
Magdaléna Vaculčiaková cestuje od roku 2014 ako novinárka na voľnej nohe, venuje sa ľudským právam a globálnym témam. Aktuálne pripravuje sprievodcu Indonéziou pomaly - www.magdalenavaculciakova.com/sprievodca-indoneziou, kde prezradí tipy, ako cestovať najväčším súostrovím sveta tak, aby ste mali autentický zážitok a zároveň zanechali v krajine pozitívny dopad. 

V rámci foto-žurnalistického projektu Women Who Stay zbiera príbehy každodenných životov žien, ktoré zostali vo svojich komunitách, zatiaľ čo muži z ich rodín migrujú. 

- - 
Vstupné 3,00 € / 2,00 € (študenti, dôchodocovia, ...)
Predpredaj vstupeniek na www.tootoot.fm/sk/events/59995fc80f04cf09dce33cce
Meno organizátora: Stanica Žilina-Záriečie
Fotografie
Podobné podujatia
Kung fu camp 2,24
Overené podujatieKung fu camp 2,24
Šaštín Straže, Šaštín - Stráže