Všade dobre, doma najlepšie?

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.voices.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice

Všade dobre, doma najlepšie?

Ambície ich priviedli na prestížne školy a pracovné pozície doma aj v zahraničí. Po čase opustili veľkomestá a vrátili sa domov, svojich snov sa však rozhodne nevzdali. Koordinujú tímy ľudí a nastavujú pracovné procesy v úspešných neziskových projektoch. Čo príchodom späť získali a čo stratili? Je pre nich súčasná práca dostatočnou výzvou? Čo považujú za úspech? Ako si určujú ciele? Čo sa o sebe naučili? Čo by poradili mladým ľuďom, ktorí uvažujú, či zostať na Slovensku?

Pozývame vás na rozhovor o zisku a nezisku, stratách a nálezoch, rozhodnutiach a následkoch a o tom, na čom naozaj v živote záleží, s Júliou Rázusovou, režisérkou a spoluzakladateľkou Prešovského národného divadla, a právnikom Lukášom Kvokačkom, manažérom občianskeho združenia Barlička. Podujatie série Choices moderuje Ivan Ježík.

Júlia Rázusová študovala divadelnú réžiu na VŠMU v Bratislave pod vedením Juraja Nvotu, na Rose Bruford College v Londýne absolvovala odborný študijný pobyt zameraný na fyzické divadlo. Režíruje hry po celom Slovensku, žije nomádskym spôsobom života so základňou v rodnom Prešove. Asi polovicu roka trávi mimo domova. Keď treba, zbalí celú rodinu a cestujú spolu. Ako sama hovorí, je to šialenstvo, ale inak to robiť nevedia a nechcú. V roku 2013 založila spoločne s Michaelou Zakuťanskou Prešovské národné divadlo, za ktorého koncept získali nomináciu na Dosky v kategórii Objav roka.

Lukáš Kvokačka je programový manažér občianskeho združenia Barlička. Pochádza z Prešova, študoval právo na Slovensku, v Španielsku a Holandsku. Po deviatich rokoch práce pre špičky audítorskej branže PwC a EY na Slovensku a vo Veľkej Británii sa vrátil do rodného mesta s ambíciou vytvoriť inkluzívne komunitné centrum pre telesne postihnuté deti, seniorov a obyvateľov Sídliska III. Chce meniť veci k lepšiemu a má pocit, že v Barličke sa to dá. Nateraz tvrdí, že zatiaľ ešte nebol deň, kedy by sa chcel ku korporátnemu životu vrátiť.

Vstup na podujatie je voľný.

Miesto konania podujatia: HalmiSpace, Hlavná 21, Košice
Dátum začiatku podujatia: 20. Marca 2018 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 20. Marca 2018 19:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7193N 21.2591E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Všade dobre, doma najlepšie?

Meno organizátora: VOICES
Fotografie
Podobné podujatia
Lužifčák naživo v Košiciach
Overené podujatieLužifčák naživo v Košiciach
Historická radnica, Košice
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice
Lužifčák naživo v Košiciach
Overené podujatieLužifčák naživo v Košiciach
Historická radnica, Košice
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice