Výmenník rastlín 2024 v múzeu

Podujatie Banská Štiavnica

Výmenník rastlín 2024 v múzeu
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti, Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.muzeumbs.sk
Ďalšie podujatia v meste Banská Štiavnica
Podrobnejšie informácie: kminiakova.martina@muzeumbs.sk
Pre vášnivých pestovateľov pripravujeme v rámci Dňa Zeme Výmenník interiérových aj exteriérových (záhradných) rastlín. Príďte sa podeliť o dobré rady a rastlinky, ktorých máte na rozdávanie. Tešíme sa na vás v Kammerhofe 22. apríla od 9.00 do 12.00 hod.

Podujatia pri príležitosti Dňa Zeme organizuje Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici v rámci projektu „Zelená misia - Slovenské banské múzeum pre klímu/Budujeme unikátnu platformu pre neformálne vzdelávanie o otázkach zvyšovania povedomia o klimatických zmenách” financovaného z Nórskych grantov a štátneho rozpočtu SR. Viac informácií o projekte nájdete na webovej stránke https://www.zelenamisia.sk.

Slovenské banské múzeum dlhodobo implementuje environmentálne opatrenia, ako sú šetrenie energie, vody, papiera, efektívne využívanie dažďovej vody a pravidelná výsadba stromov, čím prispieva k redukcii vlastnej uhlíkovej stopy. Usporadúva bazár, ktorý podporuje opätovné využívanie predmetov a prispieva k znižovaniu množstva odpadu. V Škole v múzeu učí bezodpadové techniky, odpad využíva pri tvorení. Múzeum vzdeláva, šíri osvetu, buduje partnerstvá (napr. Museums for Future) a pôsobí aj v roli ambasádora iniciatívy Európsky klimatický pakt. 

Meno organizátora: Slovenské banské múzeum
Fotografie
Podobné podujatia