Výstava: Osobnosti Krištáľové krídlo za 20 rokov

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Výstavy a veľtrhy
Web organizátora:
www.kristalovekridlo.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice
Podrobnejšie informácie: kridlo@kristalovekridlo.sk

Od 8. novembra do 9. decembra 2016 si ju môžete pozrieť v Štátnom divadle v Košiciach.

Výstava zobrazuje kus života Slovenska. Je dôkazom, akých múdrych a šikovných ľudí máme. Medzi desiatkami ocenených osobností nájdete na výstave aj fotografie a mená držiteľov Krištáľového krídla z východného Slovenska, napríklad choreografa a divadelníka Ondreja Šotha, riaditeľku združenia a detského mobilného hospicu Svetielko pomoci Miroslavu Hunčíkovú, alebo režiséra Ladislava Kaboša.

Okrem portrétov ocenených osobností prináša aj umelecké fotografie Kristíny Schreiberovej, diela akademického sochára Juraja Čuteka, predsedu poroty Krištáľového krídla v kategórii výtvarné umenie, a tiež diela autora sošky Krištáľového krídla – umeleckého sklára Achilleasa Sdoukosa. „Krištáľové krídlo má vďaka porotcom i oceneným vysoký kredit,“ uviedla autorka a producentka Krištáľového krídla Mária Vaškovičová. Ako dodal predseda Veľkej poroty Krištáľové krídlo a predseda predstavenstva COOP Jednota Slovensko Gabriel Csollár: "Z Krištáľového krídla sa za 20 rokov stalo prestížne ocenenie, ktoré uznávajú odborníci aj laická verejnosť. Mnohé ocenené osobnosti sa následne stali členmi jednotlivých odborných porôt.“

Výstavu slávnostne otvorili v Nitre, z Košíc ďalej poputuje do Banskej Bystrice a Martina, svoju cestu skončí v Bratislave, kde sa 29. januára 2017 uskutoční jubilejný 20. ročník udeľovania cien Krištáľové krídlo.

Termíny výstav nájdete na www.kristalovekridlo.sk

Krištáľové krídlo je každoročne udeľované ocenenie osobnostiam na Slovensku, ktoré dosiahli vo svojom odbore mimoriadny úspech. Ocenenie je udeľované od roku 1997 v rôznych oblastiach spoločenského, kultúrneho, hospodárskeho a verejného života.

20 rokov Krištáľového krídla: viac ako 600 nominovaných 202 ocenených najvýznamnejších osobností Slovenska vo výbere viac ako 120 porotcov.

Meno organizátora: Krištáľové krídlo
Fotografie
Podobné podujatia
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice
KOVOZOO NA TRENČIANSKOM HRADE
Overené podujatieKOVOZOO NA TRENČIANSKOM HRADE
Trenčiansky hrad, Trenčín