Výstava Ozveny v tichu

Podujatie Banská Štiavnica

Nenechajte si ujsť slávnostné otvorenie výstavy "Ozveny v tichu" už tento piatok 15. marca o 16:00 v Galérii Jozefa Kollára. Príďte sa pokochať dielami štiavnických a nórskych detí, ktoré vznikli v rámci Zelenej misie pod vedením Ota Hudeca a Damiana Vegu. Tešte sa na stretnutie s umelcami, objavovanie jedinečných prác a zdieľanie vášne k umeniu a prírode. Nezabudnite, čakáme na vás!

Za spoluprácu ďakujeme: Beate Rafajovej (riaditeľke Špeciálnej ZŠ Novozámocká v Banskej Štiavnici), Eve Kukurovej (učiteľke zo Špeciálnej ZŠ v Banskej Štiavnici), Ivane Kopálovej (učiteľke zo ZŠ J. Kollára), Renáte Holičkovej (učiteľke zo ZŠ J. Horáka), Otovi Hudecovi (vizuálnemu umelecovi), June Stuen (riaditeľke Dalane Folkemuseum v Nórsku), Damiánovi Vegovi (vizuálnemu umelecovi), Siv Grethe Bøhn-Pettersen (múzejnej pedagogičke Dalane Folkemuseum) a deťom, ktoré sa na oboch workshopoch zúčastnili.

Autorkou kurátorského konceptu výstavy je Martina Martincová, kurátorka a galerijná pedagogička SSG a architektom výstavy je Peter Liška. Na aktivite odborne participovali: Silvia Herianová, Oto Hudec, Mária Janušová, Ivona Lichá, Zuzana Paškayová, Siv Grethe Bøhn-Pettersen, June Stuen, Erling Svensen a Damian Vega.

Organizovanie participatívneho umeleckého projektu: NECHAJTE POČUŤ TICHO bolo realizované formou workshopu a výstavy Ozveny v tichu. Workshop v Banskej Štiavnici sa uskutočnil v dňoch 22. – 24. 11. 2023 v priestoroch Špeciálnej základnej školy v Banskej Štiavnici. Workshop v Nórsku sa uskutočnil v priestoroch partnerského Dalane Folkemuseum, Egersund, v dňoch
1. – 3. 12. 2023.

Projekt je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR.

Viac informácií o projekte „ZELENÁ MISIA - Slovenské banské múzeum pre klímu / Budujeme unikátnu platformu pre neformálne vzdelávanie o otázkach zvyšovania povedomia o klimatických zmenách“ nájde na webovej stránke https://www.zelenamisia.sk/
Meno organizátora: Slovenské banské múzeum
Fotografie
Podobné podujatia